Terrorveszély Taylor Swift koncertjén: az osztrák kancellár szerint a helyzet súlyossá vált

2024. augusztus 08. 06:12

A terrorveszély miatt törölt koncertek kapcsán már Karl Nehammer is megszólalt.

2024. augusztus 08. 06:12

Nyitóképünk csupán illusztráció! Fotó: Jade GAO / AFP

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: törölték Taylor Swift három bécsi koncertjét, miután letartóztattak két gyanúsítottat, akik terrortámadást terveztek végrehajtani a világsztár egyik koncertjének helyszínén.

A 19 éves férfiakat Ternitzben és Bécsben fogták el, az osztrák szövetségi és tartományi rendőrség szerint mindkét gyanúsított „az interneten keresztül radikalizálódott és már a konkrét előkészületeket is végrehajtották a terrortámadás kivitelezéséhez”.

A támadás fő gyanúsítottja hűséget fogadott az ISIS-nak”

tették hozzá az állami szervek. Erről korábban itt írtunk.

„Keserű csalódás” – az osztrák kancellár is nyilatkozott

A Politico csütörtök hajnali cikke szerint a tervezett terrortámadás kapcsán időközben az osztrák kancellár is nyilatkozott. Mint Karl Nehammer fogalmazott: együttérez Taylor Swift keserűen csalódott rajongóival, ugyanakkor hozzátette:

a nyilvánvalóvá vált bécsi terrortámadás miatt a helyzet nagyon súlyossá vált.”

Mivel azonban „a fenyegetést korán felismerték, és elhárították, sikerült megelőzni a tragédiát” – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 08. 11:25 Szerkesztve
Sikerült átírni a címet? Akkor mégsem történt terrortámadás Bácsben, hírhamisító propagandisták?
barkov08
2024. augusztus 08. 10:56
Le a kalappal az osztrák rendőrök/titkosszolgák előtt, sok embert menthettek meg így hogy lekapcsolták azt a két rohadékot.
vanced
2024. augusztus 08. 09:12
A hazug címadás bejött. Valóban azt hiszik az emberek és az itt kommentelők egy része, hogy Bécsben terrortámadás történt, de ez valójában csak a kommentelők értelmi színvonalának mélységeit mutatja meg.
mondeos
2024. augusztus 08. 09:00
Bécs a legélhetőbb város! Kisbetűs rész: -Koncerteket nem tartunk -Sötétedés után bezárkózunk. Bakker, ha ez a legélhetőbb akkor milyen lehet a többi???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!