Szlovák felismerés: „Ficót a bosszúvágy hajtja”

2024. augusztus 14. 15:18

A Smer EP-képviselője szerint nem a szlovák kormányfő, „hanem az ellenzék és a média osztja meg a nemzetet”.

2024. augusztus 14. 15:18

Nyitókép: Milan Jaros/Getty Images

A Politico hírlevelében arról ír, hogy úgy tűnik, Robert Fico szlovák miniszterelnök nagyjából kiheverte a májusi sokkoló merényletet, amikor egy fegyveres közelről gyomron lőtte.

Azonban Fico ahelyett, hogy „nemzeti katarzist” hajtott volna végre, leépíti a szlovák igazságszolgáltatást, a rendőrséget, valamint a médiát – írták. A lap felidézte, hogy a szlovák kormányfő tavaly év végén tért vissza a hatalomba, és „valószínűtlen koalíciót” alakított valószínűtlen koalíciót alakított saját pártjának, a Smernek a balközép ágával, valamint az SNS nevű szélsőjobboldali párttal.

A hírlevélben idézték Anton Spisakot, a londoni Centre for European Reform szlovák akadémikusát, aki szerint 

Ficót „a bosszúvágy hajtja”.

Erik Kaliňák, a Smer EP-képviselője ugyanakkor visszautasította azt a vádat, hogy Fico megosztja az országot. „A miniszterelnök a merénylet óta csak nagyon kevés nyilvánosságot kapott, így 

ha van valaki, aki megosztja a szlovák nemzetet az az ellenzék és a mainstream média, 

akik hazugságokat és gyűlöletet terjesztenek nap mint nap” – hívta fel a figyelmet Kalinak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. augusztus 14. 20:16
Pár hete belebotlottam egy statisztikába. Ki nem találtam volna, hogy a tótoknál a leggyakoribb családnév a Horváth. (Így, H-val.) Érdekes módon a horvátoknál is: Horvat. Nálunk a Nagy, lengyel: Nowak, német: Müller, olasz: Rossi, angol: Smith, spanyol: Garcia, portugál: da Silva, román: Popa, orosz Szmirnov, stb...
lendvaiildiko
2024. augusztus 14. 19:24
Vajon melyik választáson nyerte el Vologyimir Zelenszkij az elnöki mandátumát? Ficot demokratikus módon megválasztották, működő képes kormány koalíciót hozott létre. Akkor mi a baj? Hajrá, FICO!
Lombi
2024. augusztus 14. 19:01
"leépíti a szlovák igazságszolgáltatást, a rendőrséget, valamint a médiát" Jaj de ismerős. Egyébként mi az a szlovák nemzet?
letsgobrandon-2
2024. augusztus 14. 18:51
ilyenkor az europai moslék segglyukak nem látnak tovább a tokmány orruknál ...sorosita buzikból azonnl előjött az instantmagyar csanádszittya
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!