Szélsőséges nézetté nyilvánítja a nőgyűlöletet a brit kormány

2024. augusztus 18. 22:46

„Mind online, mind az utcán” vissza akarják szorítani az „egyre inkább elharapózó gyűlöletet”.

2024. augusztus 18. 22:46
Cabinet Meeting in Downing Street

Nyitókép: Rasid Necati Aslim / ANADOLU / AFP

A szélsőséges nőgyűlöletet a kormány új tervei szerint a szélsőségesség egyik formájaként kezelik majd – közölte brit a belügyminisztérium. Yvette Cooper belügyminiszter elrendelte az Egyesült Királyság szélsőségesség elleni stratégiájának felülvizsgálatát, hogy meghatározzák, hogyan lehet a legjobban kezelni a káros ideológiák jelentette fenyegetéseket. Az elemzés a nők elleni gyűlöletet fogja vizsgálni, mint az egyik olyan ideológiai irányzatot, amely a kormány szerint egyre nagyobb teret nyer. Cooper szerint a szélsőségesek száma „mind az interneten, mind az utcákon” növekszik, ami „közösségünk és demokráciánk szövetét is megrongálja”.

Az új, szélsőségesség elleni stratégiát októberre fogja várhatóan elkészíteni a munkáspárti kormány. Azt már a BBC teszi hozzá, hogy valószínűleg az Andrew Tate-hez hasonló influenszerek is közrejátszhattak a brit kormány stratégiájában.

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakOlvas
2024. augusztus 19. 15:50
Nőgyűlölet, mi, faszfejek.
Hajnóczi Kristóf
2024. augusztus 19. 14:35
De hát ez transzfóbia!
haxima
2024. augusztus 19. 10:22
na, hát ha valaki akkor azt mondja, hogy hülye picsa, akkor azt beviszik gyűlöletbűncselekményért, ha valaki meg megkésel vagy a metró elé lök embereket, akkor az meg multikulti.
kiss-janosaltabornagy
2024. augusztus 19. 09:28
Ez balul fog elsülni. A nőket ugyanis kik vetik meg, tartják másodrendű lényeknek? A drágalátós muszlimjaitok… Azokat meg nem meritek majd re-edukálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!