Származása miatt támadtak egy izraeli férfira a román fővárosban

2024. augusztus 07. 18:31

A rendőrség szerint fasiszta, rasszista vagy idegengyűlölő indíték állhat a háttérben.

2024. augusztus 07. 18:31
Romanian National Day parade

Nyitókép: Baris Oral/Anadolu Agency/Getty Images

Fegyverrel fenyegettek, és származása miatt sértegettek egy gyorsétkezdében dolgozó izraeli állampolgárt a román fővárosban – közölte szerdán a bukaresti rendőrfőkapitányság. Az eset még június 19-én történt. Az első kerületi rendőrség a vendéglő biztonsági kamerájának felvétele alapján június 20-án azonosította és őrizetbe vette a 48 éves gyanúsítottat, akitől két airsoft fegyvert is lefoglaltak. A bíróság utólag 60 napos hatósági felügyelet alá helyezte a férfit.

A fenyegetés és lőfegyverrel való visszaélés mellett fasiszta, rasszista vagy idegengyűlölő eszmék terjesztésének gyanújával is vizsgálat indult az elkövető ellen – tudatta a bukaresti rendőrség.

Az utóbbi bűncselekményt hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a román büntetőjog.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zatoicsi
2024. augusztus 08. 10:09
Nyomorentumosok! HAHÓ FEGYŐR BANDIKA! Ne menj most Bukarestbe mert lezúznak a románok MUHAHA te csámpás kis zsidó! Csekatapicsa és Berg ügynök is kerülje nagyívben bezzegromániát.
Majdmegmondom
2024. augusztus 08. 07:21
Nem értem az egész írást. Kik és miért fenyegették és honnan tudták, hogy ez a McDonald's-ban dolgozó - gondolom fiatal gyerek - pont zsidó? Nekem elég kamuhírnek, vagy felfújt lufinak tűnik ez az egész.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. augusztus 08. 05:24
Lepukkasztottak egy megszállót
Türelem
2024. augusztus 07. 21:13
Mocskos románok, jászvásári pogrom, a zsidók, majd magyarok irtása........jó, Medgyessy szerette őket, koccintás december 1-én......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!