Sok döntését elfogadták Vlagyimir Putyinnak, de ezért már utcára vonulnak az oroszok

2024. augusztus 13. 18:22

Úgy tűnik, betelt a pohár.

2024. augusztus 13. 18:22

Fotó: SERGEY GUNEYEV / POOL / AFP

Az oroszok azzal fenyegetőztek, hogy utcára vonulnak a YouTube lelassulása miatt – számolt be a Miami Herald. A videó-streaming szolgáltatás lassulása a múlt hónapban kezdődött, miután Alekszandr Hszinsztein, az orosz Állami Duma tagja bejelentette, hogy a platformra történő feltöltések sebessége hamarosan 70 százalékkal csökken. A YouTube „büntetlenül megsérti és figyelmen kívül hagyja a törvényt” – mondta Hszinstein, hozzátéve, hogy a lépés „kényszerintézkedés.”

Augusztus elején több ezer orosz felhasználó jelezte, hogy a nem működik nekik a YouTube. 

A YouTube az egyik utolsó olyan platform, ahol az oroszok hozzáférhetnek az ellenzéki tartalmakhoz. 

A Meduza című független lettországi orosz kiadvány egy jól értesült forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a hatóságok nem akarják teljesen blokkolni a YouTube-ot az országban. Azt remélik azonban, hogy az oroszok fokozatosan elfordulnak a platformtól a betöltési problémák miatt.

Az oroszok megpróbáltak az utcára vonulni az üzemzavar miatt, és egy Telegram csatorna arról számolt be, hogy a helyi hatóságok a Covidra hivatkozva megakadályoztak egy moszkvai lakost abban, hogy tüntetést szervezzen. 

A Meduza hétfőn külön arról számolt be, hogy az oroszok készek tiltakozni az ügy miatt, és még a hivatalnokok is protestálnak. 

Áprilisban a német Külkapcsolati Tanács elemzést tett közzé, amely úgy értékelte, hogy a YouTube oroszországi betiltása csak idő kérdése.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintacska
2024. augusztus 14. 08:06
Bezzeg mi hiába tiltakozunk Sexykitty ellen mégsem tesz a mandiner semmit
kastellorizo
2024. augusztus 13. 21:51
Hát, Miamiban már csak tudják, mi van Moszkvában. Tóbb eszetek lehetne.🤣
nagymester-b-2
2024. augusztus 13. 21:36
Azért ekkora hulladék szart leközölni már sértés. A Blikk is megirigyelné ezt a fost.
Csigorin
2024. augusztus 13. 20:59
nem 'vonul' az utcara a szerencsetlen csak eddig a kolyok le volt teve a youtube ele az asszony meg elvolt a konyhaban most a gyerek ordit, az asszony idegbajt kap, szerencsetlen lemegy aztan gondolkodik hogy varrathatna be magat par napra valami tuntetesert hogy ne kelljen hazamenni :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!