Siralmas állapotban a függőhíd: tovább folytatódik a romániai mélyrepülés (VIDEÓ)

2024. augusztus 21. 14:56

Egy éve adták át a Duna-hidat, de már negyedszer kell újraaszfaltozni.

2024. augusztus 21. 14:56

Fotó: Daniel Mihailescu/AFP

Elkeserítő állapotokkal küzdenek a románok: az Országos Autópálya és Közútkezelő Társaság (CNAIR) még a nyár közepén jelentette be, hogy újra kell aszfaltoznia a kivitelezőnek a brăilai Duna-hidat. Az ország egyik legnagyobb infrastrukturális projektje egy évet sem bírt ki, a silány minőségű projektről ismét lehullt a lepel: a nyári kánikulában az aszfalt elolvadt és akkora mélyedések és járatok alakultak ki, hogy már nem csak a közlekedést, hanem a járművek épségét is veszélyezteti – írja a Maszol.

A beszámoló szerint a CNAIR a kivitelezőt hibáztatja, az építő pedig azt állítja, mindent a tervek szerint végzett el, amely annak tükrében különösen érdekes, hogy az egy évvel ezelőtt átadott hídon már a negyedik aszfaltozás következik.

Sorin Grindeanu közlekedési miniszter még tavasszal jelentette be, hogy a CNAIR befejezte a brăilai Duna-híd munkálatainak értékelését, de talált néhány rendellenességet, amelyeket a munkát végző vállalkozóknak ki kell javítaniuk. A cikkben leírtak szerint a miniszter kijelentette, a munkálatokat addig nem veszik át, amíg az összes hiányosságot ki nem javítják.

A Duna fölötti függesztett hidat az elmúlt év július 6-án adták át, a csaknem két kilométeres hosszával és 1120 méteres támaszközével Romániában valaha épült legnagyobb, európai szinten a harmadik legnagyobb függőhíd – hangsúlyozta a portál.

 

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi-2
2024. augusztus 22. 05:01
Ja, hogy ilyen a bezzeg?
zovirax
2024. augusztus 21. 18:00
Nesze neked "Bezzeg Románia"...
Héja
2024. augusztus 21. 17:36
Az aszfaltból vajon mit loptak el?
nempolitizalok-0
2024. augusztus 21. 16:54
XVI ker, Csömöri úti felüljáró dettó, már vagy harmadszor csinálják ugyanazt a munkát. Ezek nem románok, hanem karácsony és Gyurcsányék, de szerintem ez nagyjából ugyanaz. A román esetleg kevesebbet lop.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!