Rekord: korábban még soha nem kaptak el egyszerre ennyi sorozás elől menekülő férfit Ukrajnában

2024. augusztus 07. 22:06

Egy teherautón próbáltak elbújni és átjutni a határon.

2024. augusztus 07. 22:06

Nyitókép: DMYTRO SMOLIENKO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Rekordszámú hadköteles korú férfit fogott el szerdán az ukrán határőrség egy teherautón, amely a moldovai szakadár Dnyeszter Menti Köztársaság területére tartott. Az ukrán határrendészet szerint összesen 48 férfit tartóztattak fel, ami új rekordot jelent. Az esetről készült drónfelvételeken csoportokba tömörült férfiakat lehetett látni, ahogy egyenként felszállnak a teherautó platójára. A járművet később a határrendőrök az Odessza megyei Csorna falu közelében, mintegy tíz kilométerre a határtól megállították, utasait pedig előállították. A hatóságok szerint a férfiak fejenként 150 ezer hrivnyát (1,4 millió forint) fizettek az embercsempésznek.

Az érintetteket most szabálysértési bírság fenyegeti illegális határátlépés kísérlete miatt, illetve az, hogy behívhatják őket az ukrán hadseregbe.

Ukrajnában a hadiállapot kihirdetése óta a 18-60 éves, hadköteles korú férfiaknak csak kivételes esetekben engedélyezik, hogy elhagyják az ország területét. Ennek ellenére sokan próbálkoznak átjutni a zöldhatáron, mindenekelőtt a szomszédos európai uniós tagországokba. Menekülés közben már több tucat ember vesztette életét, többségük a határfolyókon történő átkelés közben.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
steinamanger-2
2024. augusztus 08. 10:12 Szerkesztve
Vg.hu Moszkva Magángépeken, vagyonokért menekülnek az oroszok a sorozás elől Új üzletág alakult Oroszországban: a vagyonos fiatalokat magángépeken menekítik a sorozás elől. Óriásit kaszálnak rajtuk az utazási irodák.
steinamanger-2
2024. augusztus 08. 10:07
Magyar Nemzet: oroszország Eluralkodik a pánik az oroszországi lakosságon + videók Egyre jobban eluralkodik a pánik Oroszországban, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást jelentett be. Az intézkedés elleni hangok az ország távol-keleti térségeiből is érkeznek: egy szibériai városban egy férfi lőtte agyon a helyi toborzóiroda egyik tisztjét. Hétvégén azonban a Grúzia és Azerbajdzsán határán fekvő Dagesztánra is kiterjedtek a demonstrációk: a régió fővárosában több mint száz embert tartóztattak le, miután a tüntetők összecsaptak a rendőrséggel.
billysparks
2024. augusztus 08. 07:18
Csekkkatka boldog!
Krupp Skya
2024. augusztus 08. 06:59 Szerkesztve
Megérdemli ez a büdös nép, az ukrán felszabadítóknak esett áldozatul, nagyapám zsebórája, anyósom szüzessége, és Kárpátalja is, meg ez az ukrán nép is nép is az alja , mindjárt jönnek az alja ÁVH-sok bagatellizálni a dolgokat. Menjetek inkább Ukrajnába harcolni hagy fogyjatok gyorsabban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!