Rakéta és a drón ötvözetéből új fegyvert fejlesztettek ki az ukránok – nyilván nyugati segítséggel (VIDEÓ)

2024. augusztus 25. 19:04

Zelenszkij nem közölte, hogy mekkora hatótávolságú az új fegyver, ahogyan azt sem árulta el, hogy az első bevetése hol történt.

2024. augusztus 25. 19:04

Nyitókép: Handout / AFP

A rakéta és a drón ötvözetéből új fegyvert fejlesztettek ki Ukrajnában – jelentette be Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök szerint az új hibrid fegyvertől azt várják, hogy csapást tudnak majd mérni vele azokra az orosz repülőterekre, ahonnan az orosz bombázók és harci repülőgépek bevetésre indulnak ukrajnai célpontok ellen.

Zelenszkij a Facebookon jelentette be, hogy 

szombaton sikeresen bevetették a Paljanicja nevű új fegyvert. 

Az ukrán elnök felidézte, hogy az Oroszország által már 2,5 éve tartó háborúban az országot mintegy 10 ezer különféle típusú rakétával és több mint 33 ezer siklóbombával támadták.

Zelenszkij szerint azonban most Ukrajna olyan fegyverrel rendelkezik, amely képes lehet meggyengíteni az orosz légierő erejét. Elmondása szerint a Paljanicja kifejlesztése másfél évet vett igénybe, és tervezik a gyártás gyors felfuttatását.

Az új fegyver hatótávolságáról és az első bevetés helyszínéről Zelenszkij nem közölt részleteket. 

(MTI)

***

 

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. augusztus 26. 01:10 Szerkesztve
a Blikk ilyen képet közölt illusztrációként : www.blikk.hu/politika/vilagpolitika/ukrajna-uj-fegyver/4srhrk3 máshol meg, másképp' néz ki ... 1zahid.com/info/zelenskyj-oprylyudnyv-detali-rakety-drona-palyanytsya/ ez ukrán forrás ....
pandalala
2024. augusztus 26. 00:50
anno, a németek is már csak egy köpésre voltak a csodafegyverük tömeges gyártásától ....
cicologus
2024. augusztus 25. 23:09
Köpőcsőből és űrhajóból létrehoztam. A tengeralattjáróatombaszást.
mnmn
2024. augusztus 25. 23:06
Legalább fél évente be kell dobni egy wunderwaffét, hogy tartson a szerencsétlenekben a lelkesedés. Emlékszik még valaki a bayraktarra? Onnan indultunk, az abramsok, leók, mind gamechangerek voltak, jelenleg beolvasztásra várnak. Lehet tippelni mi lesz a következő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!