„Putyin azonnal elbújik, ha baj van” – így látja a kurszki ukrán betörést az amerikai lap

2024. augusztus 19. 12:15

A Washington Post szerint immár a negyedik csapás az orosz vezető tekintélyére nézve.

2024. augusztus 19. 12:15
null

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Gunejev

Hosszas cikkben elemezte a kurszki eseményeket a Washington Post, melynek moszkvai tudósítója, Robyn Dixon úgy látja: 

A kurszki betörésre adott válasz azt bizonyítja, hogy válsághelyzetben Putyin egyszerűen lefagy.

Mint a lap írja: amikor gyors reakcióra lenne szükség, gyakran elmarad a gyors, határozott lépés, ami összhangban volna a harcias retorikával.

A cikk úgy folytatódik: ez már a negyedik csapás a politikus tekintélyére nézve a háború kezdete óta. Először is nem sikerült megbuktatni az ukrán kormányt, ami rávilágít az elsősorban a félelemre, illetve a büntetésre alapozó tekintélyuralom gyenge pontjaira. Következett a Prigozsin-féle puccs, majd iszlám szélsőségesek felrobbantottak egy népszerű koncerttermet. A Kreml mindegyik esetben 24 órát kivárt, míg az államfő a tévé nyilvánossága elé állt.

Tatjána Sztanovaja, a Franciaországba menekült elemző úgy értékeli, hogy a politikus megszállottan titkolózik. Ha megszólal, akkor sem mond sokat, nehogy riogasson. Mark Galeotti, a RUSI, a brit fegyveres erők agytrösztjének szakértője szerint a bizonytalanságot lehetett tetten érni, amikor az állami tévé egy hete közvetítette a biztonságért felelős illetékesek tanácskozását.

Oldjátok meg” 

– hangzott a parancs, de nem adott semmiféle használható stratégiát. Azaz Putyin elbújik, ha baj van. Elvárja, hogy mások elvégezzék a munka kemény részét, majd beáll a sikerek mögé. Ha viszont valami félresikeredik, akkor azért csakis mások lehetnek a felelősek.

A kurszki offenzíva kapcsán a lap azt írja: annak felszámolása hetekbe, hónapokba telhet. Ám az elnöknek nem kell tartania semmiféle palotaforradalomtól vagy ilyesmitől. Rendszere belátható időn belül nem omlik össze – mondják elemzők. Sztanovaja ennek magyarázatát abban látja, hogy az oroszok, főként az elit tagjainak többsége a legrosszabbra számít a háborúban, de rájött, hogy nincs alternatíva az elnyomó rezsimmel szemben. Azaz Putyin presztízse csorbát szenvedett, ám uralma nem.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2024. augusztus 19. 21:33
A nyugati lapok és elemzők szerint Putyin halálos beteg, és/vagy már rég meghalt, dublőrök helyettesítik. Meg nem is él évek óta.
EX_Terminator
2024. augusztus 19. 16:15
MÉG EGYSZER ELGUTOLJÁRA! ÉN AZT MAXIMÁLISAN LESZAROM HOGY EZEK A FÉRGEK MIT HOGYAN LÁTNAK MEG MIT HOGYAN ÉRTELMEZNEK MI IRÁNT HOGYAN ÉREZNEK LESZAROM MIT POFÁZNAK LESZAROM MIT CSINÁLNAK!!! HA NEM TAKARODNAK EL A ROHADT MOCSKOS ELMEBETEG KURVA ANYÁJUKBA??? HIDEG VÉRREL MEG FOGOM ŐKET ÖLNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EX_Terminator
2024. augusztus 19. 16:10
LESZAROM HOGYAN LÁTJÁK MIT POFÁZNAK. EZEK HA NEM TAKARODNAK EL AGYON LESZNEK VERVE.
lajajakab11
2024. augusztus 19. 15:43
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a zseb-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** ↓↓↓ !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ↓↓↓ ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!