Olyan üzenetet küldött Izrael a világ összes országának, amire talán még a NATO sem számított

2024. augusztus 03. 13:58

Az izraeli miniszterelnök nemzetbiztonsági tanácsadója szerint ha szükséges, nem fognak habozni.

2024. augusztus 03. 13:58

Nyitókép: ABIR SULTAN / POOL / AFP

Tzachi Hanegbi, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök nemzetbiztonsági tanácsadója, a Die Weltnek adott interjút, melyben kijelentette: Izrael nem marad csendben a fenyegetésekkel és támadásokkal szemben. Október 7. óta az országot hét különböző irányból érte támadás – többek között Iránból, Jemenből, Irakból, Szíriából és Libanonból. Hanegbi világossá tette, hogy bárki, aki agressziót tanúsít, súlyos árat fizethet érte.

Hanegbi nem kívánt részleteket közölni Iszmail Hanije, a Hamász vezetőjének haláláról, amely Teheránban történt. Bár Izrael nem vállalta a felelősséget, Irán válaszcsapással fenyeget. 

Hanegbi határozott figyelmeztetést küldött Teheránnak: Izrael nem fog habozni a megtorlásban, ha szükséges.

A tanácsadó emlékeztetett, hogy áprilisban Izrael még visszafogta magát, amikor Irán több száz rakétát és drónt lőtt ki izraeli célpontokra. Most azonban, a Hamász októberi brutális támadásai után, Izraelben radikálisan megváltozott a hozzáállás, és nem térhetnek vissza a korábbi állapotokhoz. Hanegbi biztos abban, hogy az Egyesült Államok teljes mértékben támogatja Izraelt, ahogyan Joe Biden amerikai elnök nemrég hadihajókat küldött a térségbe, hogy megvédje szövetségesét. Az üzenet egyértelmű: Izrael kész megvédeni magát, és nem fogja tűrni a fenyegetéseket.

 

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
id. Horváth József
2024. augusztus 03. 19:13 Szerkesztve
A normális arab és a normális zsidó békét szeretne (Osló-i békefolyamat 1993)! A szélsőséges zsidó és a szélsőséges arab pedig öli egymást, de leginkább az ártatlan civileket! A Hertz Tivadar indította színjáték már 1896-óta folytatódik! Az utat milliók hullái övezik … ! Hitler 6 millió zsidót megölt 1945-ig! E kiirtott, tehát nemlétező nép aztán Wermacht fegyverekkel, 1948-ban megalakította és megvédte a rá támadó arab Államoktól Izraelt! Ez a kis Gáza-i népirtás még belefér…?
id. Horváth József
2024. augusztus 03. 19:02
Ha elrabolt családtagod fejéhez pisztoly van szegezve mernéd lelövöldözni a rablók vezéreit?? Nem! Tehát „túsz”színjáték folytatódik. Valakik nagyon háborúzni és népírtarani akarnak! 
benedek77
2024. augusztus 03. 16:58
Izrael az a büdös cigány alsó tagozatos, aki neleköt mindenkibe, aztán a 20 éves tesója mögé szalad. Légtérzár, gazdasági embargó, vezetők letartóztatása.
Hoked_ly
2024. augusztus 03. 16:28 Szerkesztve
A zsidók, már atommal is fenyegettek, de kussolás van róla a világ médiáiban! Nem kellett volna minden környező országot bombázni, elfoglalni Arab földeket a civil tulajoktól, stb. és nem lenne gond!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!