Olaf Scholz nem tudott nyugodtan nyaralni, inog a német koalíció

2024. augusztus 16. 22:46

Németország vállalkozáspárti liberálisai a nyarat balközép koalíciós partnereik trollkodásával töltötték, tovább gyengítve az amúgy is gyenge kormányt, derül ki a Politico cikkéből.

2024. augusztus 16. 22:46
FDP Press Conference With Bijan Djir Sarai And Zyon Braun

Nyitókép: KreativMedia Press / AFP

Németország hárompárti koalíciós kormánya ismét belső viszályokkal néz szembe, miután a nyár folyamán a liberális Szabad Demokraták (FDP) többször is provokálták a baloldali koalíciós partnereiket – számolt be a Politico

Olaf Scholz kancellár nemrég még azt hirdette, hogy a kormányzó pártok közötti ellentétek elsimultak, ám a legújabb konfliktusok újra rávilágítanak a belső feszültségekre, különösen az autóipar kérdésében.

Az FDP, amely már korábban is szembekerült a Zöldekkel és a Szociáldemokratákkal (SPD), most egy új, provokatív javaslattal állt elő, amely szerint 

a városi parkolást ingyenessé kellene tenni és a kerékpársávokat korlátozni kellene.

Ezzel a lépéssel a liberálisok nyíltan szembemennek koalíciós partnereikkel, akik a fenntartható közlekedést és a környezetvédelmet helyezik előtérbe.

Ezt is ajánljuk a témában

A konfliktusok hátterében az FDP egyre csökkenő népszerűsége áll. A párt népszerűsége már csak 5% körül mozog, ami éppen elég ahhoz, hogy bejusson a Bundestagba.

Az októberi keletnémet tartományi választások előtt azonban a koalíciós pártok – beleértve az SPD-t és a Zöldeket is – jelentős vereségre számíthatnak, ami tovább fokozhatja a koalíció stabilitásával kapcsolatos aggályokat. A feszültségek tovább éleződtek, amikor az FDP vezetői a költségvetési kompromisszumot is megkérdőjelezték, amelyet korábban Scholz és koalíciós partnerei nagy nehezen elértek. Az FDP ezen lépése, valamint a párt újabb javaslatai, mint például a szociális támogatások csökkentése és a fejlesztési minisztérium beolvasztása a külügyminisztériumba, komoly vitákat váltottak ki.

Ezt is ajánljuk a témában

A Zöldek és az SPD képviselői gyorsan reagáltak az FDP provokációira, amelyek egyre inkább megingatják a koalíció egységét. Scholz kancellár is kifejezte elégedetlenségét, miután nyári szabadságát félbeszakítva kellett reagálnia az FDP lépéseire. A jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy a koalíció nehezen talál közös nevezőt, és a belső ellentétek továbbra is súlyos kihívások elé állítják Németország kormányát, különösen a jövő évi országos választások közeledtével.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. augusztus 17. 06:27
OLAF EGY BÜDÖS PATKÁNY NÁCI VAGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Isten jobb keze
2024. augusztus 17. 00:11
Kb 20 hónap múlva itt Magyarországon viktor főtolvajnak nem lesz ilyen gondja, mert bő többséggel ellesz küldve a gecibe, pontosabban a biróság elé no more poltpeti, és mehet a börtönbe az összes fideszes tolvaj geci.😂😂😂😂áradjon a tisza, le sz ős kommunista fidesszel, és a haza áruló szavazóikkal! 👏👏
ursula-van-de-lejjebb
2024. augusztus 16. 23:59
A CDU és a CSU a kerékkötője a jelen szituációnak, ezek jelentik a valódi veszélyt. Szégyen a balra tolódásuk. Az impotens német nem fedezi fel a különbséget, de az értelmesebbje áthúz az AfD-hez. A libsi-woke világ miattuk van náluk, mert megalkuvók. Öntisztulást kívánok nekik, mielőtt nekivágnak a választásoknak. Mert, ha nem, bukó lesz, elvtársak.
Kanmacska
2024. augusztus 16. 22:55
Választanak jövőre másik kormányt,, amelyik ugyanolyan szar, liberális lesz, mint ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!