Négy idős páciens meggyilkolásával és otthonaik felgyújtásával vádolnak egy berlini orvost

2024. augusztus 08. 06:53

A vád szerint az orvos először egy 87 éves nővel végzett, majd felgyújtotta a lakását.

2024. augusztus 08. 06:53
German Citizens Return From Wuhan

Nyitókép: Emmanuele Contini/Getty Images

Egy berlini orvost négy idős páciens meggyilkolásával és otthonaik felgyújtásával vádolnak. A 39 éves orvos doktori disszertációjában emberölésekkel, különösen beteggyilkosságokkal és felderítetlen ügyekkel foglalkozott. A német rendőrség gyanúja szerint az elmúlt hónapokban négy páciensével végezhetett – írta meg az RBB24 portál.

Az őrizetbe vétele előtt a férfi egy palliatív ellátást végző orvoscsoport tagjaként dolgozott, végstádiumú betegekkel foglalkozott. 

A vád szerint először egy 87 éves nővel akart végezni, majd felgyújtotta a lakását.

A tűzoltóknak sikerült kimenteniük a nőt, akit újra kellett éleszteni, de később a kórházban meghalt. A tűzben három szomszédja is megsérült.

Július elején egy hasonló eset történt egy 76 éves áldozat otthonában, amelyet szintén megpróbált felgyújtani az orvos, de a tűz kialudt. Július közepén egy 94 éves beteggel végzett annak lakásában, majd felgyújtotta a konyhát. Az orvost gyanúsítják azzal az esettel is, amely során július végén egy 74 éves beteggel végzett, az ő otthonát is felgyújtotta.

Sebastian Büchner, az ügyészség szóvivője elmondta, hogy az orvos indítékai egyelőre ismeretlenek, és tettei sem bizonyítottak. Vizsgálják az emberölés módszereit, és felmerült annak lehetősége is, hogy az áldozatok saját kérésére végzett velük az orvos. Azonban különös körülmény, hogy mind a négy áldozat otthonát megpróbálta felgyújtani. Az orvos egyelőre nem tett vallomást.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fekete-hunyor
2024. augusztus 09. 04:41
Nincs a németeknek egy Novák Évájuk, aki megmondaná, hogy csak ebben a rothadt rendszerben, ÉS CSAK EBBEN AZ ORSZÁGBAN fordul ilyesmi elő!
ittésmost
2024. augusztus 08. 09:36 Szerkesztve
...és csak négy tragédia után találtak rá az elmebeteg tettesre... "felmerült annak lehetősége is, hogy az áldozatok saját kérésére végzett velük az orvos." Ez valami vicc??? Felmerült, hogy kérték az áldozatok, hogy a világon a legfájdalmasabb módon, égési halállal hagyják el a földi létet???
szintetikus
2024. augusztus 08. 07:41
Érdekes mód az eutanáziára.
Kormánypárti2
2024. augusztus 08. 07:13
A doktor egyébkén az AAE (afrikai agysebészek egyesülete) oszlopos tagja. Persze ez csak kitaláció, hiszen még a neve kezdőbetűit sem tudjuk. ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!