Mire nem jó a több Európa? Az uborka görbülete után a kézipoggyászok is ugyanakkorák lesznek

2024. augusztus 28. 13:30

Szeptember 1-től változnak, illetve egységesülnek a kézipoggyászra és folyadékokra vonatkozó uniós szabályok a repülőgépjáratokon.

2024. augusztus 28. 13:30

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu via AFP

Az Európai Unió új szabályok bevezetésére készül, amelyek célja „a légiközlekedés egyszerűbbé és kiszámíthatóbbá tétele”. Szeptember 1-től a kézipoggyászra vonatkozó szabályozás mindenhol azonos lesz, ezzel egyidejűleg a folyadékok repülőgépen történő szállítására vonatkozó irányelvek is visszatérnek az egyetemes szabványhoz. A légitársaságok mindeddig szabadon határozhatták meg saját feltételeiket – ez a gyakorlat az Európai Unióban véget ér.

Minderről a uk.news portál számolt be.

A friss EU-szabályok egységességet kényszerítenek ki az összes európai légitársaságnál, ami azt jelenti, hogy az utasok előre számíthatnak a szabványos poggyászméretekre és -súlyokra. 

Az EU arról is döntött, hogy visszaállítja a járatokra felvihető folyadékok mennyiségére vonatkozó korábbi szabályokat.

Szeptember 1-től minden utasra visszaáll a megszokott 100 ml-es szabály. Brüsszel kijelentette, hogy erre az egységes megközelítésre egyelőre szükség van, de a repülőtéri biztonsági technológiák fejlődésével a jövőben is szóba jöhetnek még módosítások.

***

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi-2
2024. augusztus 28. 21:30
Nektek ez okozza a legnagyobb problémát? Aki ritkán, vagy sosem utazik repülővel (az emberek többsége) , pont leszarja!
Csomorkany
2024. augusztus 28. 15:28
Vessetek vérengző mókusok elé, de ez egy jó szabály lesz. Két külön kézipoggyászom van, mert a Ryanairnek kisebb jó, mint a Wizzairnek. A falra másztam ettől.
RasPutin
2024. augusztus 28. 14:36
hoci74 2024. augusztus 28. 14:30 Ohh, lesz itt még egységesítve az országok választási szabályai, eredményei is, természetesen semmi szuverenizmus, meg okoskodás, igazából választás sem kell. Uborkák meg poggyászok. Te hülye buzi van egy valag bőröndöm a pincébe. A zsákra ráírva, hogy melyik fapados járathoz melyik bőrönd tartozik. De csak nyomd a hülye dumát és integess a 10000m-en repülő repülőknek. Mert ülni még sosem ültél benne.
hoci74
2024. augusztus 28. 14:30
Ohh, lesz itt még egységesítve az országok választási szabályai, eredményei is, természetesen semmi szuverenizmus, meg okoskodás, igazából választás sem kell. Uborkák meg poggyászok....ugyan már... Lesz ez még cifrább...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!