Már nem bírja a francia város: Macron segítségét kérik a migránsok ellen

2024. augusztus 19. 09:30

A franciák nem tudják kezelni azokat a migránsokat, akik Angliába szeretnének jutni.

2024. augusztus 19. 09:30
null

Nyitókép: Sameer Al-DOUMY / AFP

A Calais-hoz közeli Grand-Fort-Philippe nevű kisváros polgármestere segítséget kért Emmanuel Macron kormányától a rendőrség és a migránsok közötti erőszakos összecsapások miatt – írja a Telegraph.

Múlt hét kedden mintegy 50 migránst akadályoztak meg abban, hogy egy felfújható csónakba szálljanak, ami a hatóságokkal való összecsapást eredményezett. A dulakodás tengerpartról a lakóutcákra terelődött.

Az incidens egy előző esti hasonló esetet követett, amikor a migránsok kövekkel dobálták meg a parkoló autókat, miután megakadályozták őket, hogy felszálljanak egy hajóra, amely a La Manche-csatornán át Nagy-Britanniába vitte volna őket.

Sony Clinquart polgármester „városi gerillaháborúról” beszélt, és Gérald Darmanin belügyminiszterhez fordult segítségért, figyelmeztetve, hogy a zavargások kezdenek kicsúszni a kezükből.

A migránsokat segítő szervezetek arról is beszámolnak, hogy a rendőrség reakciója fokozódott, könnygázt, gumibotokat és kábító gránátokat vetettek be a migránsok és az őket segítő önkéntesek ellen.

Az év eleje óta 25 migráns halt meg, akik át akartak jutni a La Manche csatornán Angliába. 

Egy helyi lakos elmondta a France 3 riporterének, hogy éjszakánként sikításokra, ordibálásra és robbanásokra ébrednek. „Ez kikészít minket, és aggódunk, hogy kezelhetetlenné válik helyzet” – mondta a férfi. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. augusztus 19. 14:05
Angela sokat csuklik mostanában.
Silcon
2024. augusztus 19. 12:08
Segíteni kell szegényeknek. Kövessétek a lenyugvó napot és ha kitartóan eveztek, kb. két hónap alatt eléritek a muszlim ígéret földjét, ahol angolul beszélnek (némi tájszólással). Ott keressétek a fehér istent, akit a halandók George Soros néven ismernek, ő majd gondoskodik rólatok.
altercat1
2024. augusztus 19. 11:28
Hatástalan hatóság...
bsm99
2024. augusztus 19. 11:28
De hát a migráns szép, a migráns jó, a migráns okos, a migráns hasznos tagja a társadalomnak! Én legalábbis ezt olvasom az összes haladódemokratafüggetlenobjektívprogresszív…-ben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!