Lövöldözött, majd kézigránátot dobott a rendőrökre a migráns, lelőtték

2024. augusztus 20. 10:03

Minden egy birkalopással kezdődött.

2024. augusztus 20. 10:03
null

Nyitókép: MTI/EPA/Fehim Demir

Rendőrökre és a helyiekre rálőtt, majd két kézigránátot is rendőrök felé hajított egy illegális bevándorló hétfő este a boszniai Nevesinj közelében, a férfit a rendőrség lelőtte – közölte a boszniai szerb közszolgálati televízió (RTRS) az internetes oldalán.

A helyi rendőrség beszámolója szerint

a támadó egy férfitól néhány nappal ezelőtt birkát lopott, hétfőn pedig visszatért, hogy ismét lopjon, majd rátámadt a férfira.

A helyi gazda értesítette a rendőrséget, a férfi pedig egy közeli elhagyatott házba menekült. Tűzpárbaj alakult ki a rendőrök és a migráns között, a bevándorló automata lőfegyverből lőtt rá a rendőrökre, majd két kézigránátot is feléjük hajított. A rendőrök nem sérültek meg, és néhány órával később, nem sokkal éjfél előtt lelőtték a támadót.

A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út, ám a magyar és a horvát határ megerősítése miatt a migránsok gyakran Bosznia-Hercegovinán keresztül igyekeznek bejutni az Európai Unióba.

(MTI)
 

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. augusztus 21. 06:32
kezdődik.
zatoicsi
2024. augusztus 20. 14:30
aranyemberek ezek, micsoda hihetetlen értékeket közvetítenek ezek pfff, fel se tudjuk fogni
petronius50
2024. augusztus 20. 12:37
"Rendőrökre és a helyiekre rálőtt, majd két kézigránátot is rendőrök felé hajított egy illegális bevándorló" Micsoda kellemes, békés, boldog hétköznapok...
Hekimeki
2024. augusztus 20. 12:21
KI KELL ADNI AZ ÖSSZES HATÁRON A TŰZPARANCSOT❗❗❗❗Ha a zsidóknak lehet akkor minden országnak kötelessége megvédenie magát a népét és hazáját fenyegető veszélyektől ENNY❗❗😠😠😡😡😡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!