London legforgalmasabb reptere a lehető legrosszabbkor bénulhat meg

2024. augusztus 16. 21:20

A sztrájk elkerülhető, ha a munkáltató meghallgatja tagjaink aggodalmait – mondta Fran Heathcote, a szakszervezet főtitkára.

2024. augusztus 16. 21:20

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nagy-Britannia legnagyobb repülőterén, a Heathrow repülőtéren a határőrség több száz alkalmazottja augusztus 31. és szeptember 3. között – nyaralók százezreinek fő utazási időszakában – sztrájkolni fog, számolt be a Reuters. A PCS szakszervezet 650 tagjának négynapos sztrájkját több mint két hetes munkabeszüntetés követi – közölte a határőrök szakszervezete, a PCS pénteken kiadott közleményében.

A sztrájk egybeesik a brit iskolai nyári szünet végével, amikor a Londontól nyugatra fekvő repülőtéren általában az egyik legforgalmasabb időszak van. A PCS közölte, hogy a személyzet szeptember 22-ig szabályosan fog dolgozni, és megtagadja a túlórákat. A munkabeszüntetést a munkafeltételeket érintő változások, köztük az új, rugalmatlan munkarendek miatt régóta tartó vitára fogták. 

„Tudjuk, hogy sztrájkunk valószínűleg komoly fennakadásokat okoz a Heathrow-t használó utasoknak a nyár végén, de a sztrájk elkerülhető, ha a munkáltató meghallgatja tagjaink aggodalmait” 

– mondta Fran Heathcote, a PCS főtitkára egy nyilatkozatban. A határőrökért felelős brit belügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy a kormány elkötelezett a szakszervezettel folytatott tárgyalások folytatása mellett a vita megoldása érdekében.

Ha nem sikerül megállapodásra jutni, a szóvivő szerint a kormánynak vannak tervei a fennakadások minimalizálására, de arra kérte az utasokat, hogy utazás előtt tájékozódjanak a légitársaságok legfrissebb tanácsairól. A Heathrow, amelyet az ünnepek csúcsidőszakában naponta mintegy 250 000 utas használ, közölte, hogy a korábbi sztrájkok során sikerült elkerülni a fennakadásokat. „Korábban szorosan együttműködtünk a határőrséggel, hogy támogassuk a sztrájk idején a készenléti intézkedéseiket, és az utasok továbbra is zökkenőmentesen utazhattak” – áll a Heathrow közleményében.

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. augusztus 17. 18:47
NEM ÉRDEKEL!!!!!!!!!!!!!!!!
Akitlosz
2024. augusztus 16. 21:22
Hoppá mikor a legjobb egy repülőtér megbénulása?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!