Lezuhant egy amerikai F-16-os Ukrajnában

2024. augusztus 29. 17:22

Kijev alig egy hete vette át az első amerikai gyártmányú gépet.

2024. augusztus 29. 17:22

Nyitókép: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP

Lezuhant egy F-16-os vadászrepülő Ukrajnában, alig néhány héttel azután, hogy az első amerikai gyártmányú gép Ukrajnába érkezett – számol be a The Wall Street Journal.

Ezt is ajánljuk a témában

Az első jelentések szerint a gépet nem ellenséges tűzzel lőtték le, bár az incidens az országot hétfőn érő masszív orosz rakétatűz alatt történt

– mondta a tisztviselő. A lezuhanás inkább valószínűsíthetően pilótahiba következménye volt.

„Ukrajna először használta harcban a sugárhajtású repülőgépeket, hogy a le tudja lőni az orosz rakétákat a csapások során” – közölte Volodimir Zelenszkij.

Zelenszkij augusztus 4-én jelentette be, hogy az ígért 80 F-16-osból az első megérkezett Ukrajnába. Az ukrán légierő nem közölt számokat, de egy másik amerikai tisztviselő szerint összesen hat gép érkezett meg.

Az ukrán légierő nem erősítette meg a gép lezuhanását vagy a pilóta állapotát.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperX
2024. augusztus 30. 10:20
Zselé pont elélvez ezen a képen...
coyote-0
2024. augusztus 30. 08:23
"A lezuhanás inkább valószínűsíthetően pilótahiba következménye volt." A jó kiképzésnek hála. De az is lehet, hogy szétesett a 40 éves roncs a levegőben.
Vfefe
2024. augusztus 30. 05:41
"Az ukrán légierő nem erősítette meg a gép lezuhanását vagy a pilóta állapotát." Soha nem is fogjak. Ezeket a vesztesegeket titkolni akarjak.
titi77
2024. augusztus 29. 23:12
lehet hogy egy abrams,bradley,vagy egy leopard iktatta ki, mind "kitűnő" harci jármúvek. mert ugye a csodafegyver magától nem esik le. melyik az a hülye állam aki pénzt ad egy hibás repülőért? így vagy úg,y kurva nagy blama az usának. arról nem is beszélve hogy 23 elején 1 db t-72-es küldött tacssra egy abrams-et.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!