Lángok csaptak fel London egyik ikonikus épületénél (videó)

2024. augusztus 17. 18:15

Sérültekről nem érkezett jelentés, és a dél körül keletkezett tűz oka egyelőre nem ismert.

2024. augusztus 17. 18:15

Nyitókép: James RYBACKI / AFP

Mintegy 125 tűzoltó küzd a London központjában lévő Somerset House-ban keletkezett tűzzel. A közösségi médiában közzétett videókon látható, amint szürke füst száll a levegőbe a nevezetes épületből, a Temze folyó és a közeli Waterloo híd felett – számolt be a BBC. A Somerset House Trust igazgatója elmondta, hogy 

a tűz az épület nyugati szárnyában ütött ki, és azon a területen „nincsenek műalkotások”.

Sérültekről nem érkezett jelentés, és a dél körül keletkezett tűz oka egyelőre nem ismert. A londoni tűzoltóság (LFB) közölte, hogy a Somerset House teljes területét lezárták a nyilvánosság elől, amíg a tűzzel foglalkoznak. Az erős füst miatt a londoni mentőszolgálat arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a környéket, a helyi üzleteket pedig arra utasította, hogy tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat. A Somerset House London központjában, a Strandon található, és jelenleg művészeti helyszínként használják. A György királyok korából (1714-1837) származó épületek és a tér egy Tudorok korából származó palota helyén épült.

Mindenki biztonságban van, az épületnek abban a részében nincsenek értékes műtárgyak vagy műalkotások” – közölték. Húsz tűzoltóautó, köztük a Soho, Islington és a környező tűzoltóállomások legénységei vannak a helyszínen.


 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. augusztus 18. 14:06
Lángok csaptak fel máshol is. A valós ok nem fog kiderülni, rövidzárlat okozhatta. Ahogy a hatalmas erdőtüzeknél is ismeretlenek maradnak az okok, pedig több helyen lángolnak fel ezek az erdők egyidejűleg és többnyire természetvédelmi területeken. Ipari vidékeken raktárak, szemétlerakodó telepek szoktak lángolni hajnalban. A visegrádi Hotel Silvánus egyrésze is csak úgy leégett. Ahogy a Ráday utcai ref. kollegium is, melynek emberáldozata is volt. Francia védéki kat. templomok is könnyen leégnek, akárcsak a Notre Dame és a nizzai Notre Dame. A Fertő-tő cölöpös épületei is lángra kaptak anno, hasonlóképpen a hévizi tó egykori fürdőháza, ahol állitólag égve maradt a szauna... De lehetne még sorolni, 1956-ban is fellángolt a Levéltár a Várban, a budai hegyekről lehetett látni, a tettesek ismeretlenek. Hamar felejtünk. A bűnözés bűntelen marad és folytatódik. Most börtönökben égnek a matracok,lepedők, az olasz antifanő DOCET.
Namond
2024. augusztus 18. 05:32
Fújj, szemét szerkesztőségi munka.
röviden
2024. augusztus 17. 20:50 Szerkesztve
Az a grúz nyilván György, azért az ilyen fokú igénytelenség/figyelmetlenség (tudatlanság?) már bosszantó, kedves redakció.
Dominik
2024. augusztus 17. 19:13
nincs semmi baj semmi... csak a beköltözött migráncsok égetik a parkettát mert kell a tűz a tánchoz és a sütögetéshez...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!