Kamala Harris palesztinpárti tüntetőkkel üvöltözött a saját gyűlésén Detroitban (VIDEÓ)

2024. augusztus 08. 06:27

A Demokrata Párt jelöltje nem bírta tovább és beszólt a saját közönségének.

2024. augusztus 08. 06:27
Vice President Kamala Harris Delivers A Keynote At The American Federation of Teachers' 88th National Convention In Houston

Nyitókép: Montinique Monroe/Getty Images

„Ha azt akarjátok, hogy Trump nyerjen, mondjátok azt. Ha nem, akkor meg én beszélek” – fakadt ki Kamala Harris alelnök és demokrata elnökjelölt közönségére, miután palesztinpárti tüntetők a bekiabálásaikkal folyamatosan megzavarták a beszédét. Az incidens a demokraták szerda esti kampányrendezvényét történt, Detroitban – írta meg a Newsweek.

A lap beszámolója szerint az ellentüntetők palesztin zászlókat lengetve érkeztek a Demokrata Párt rendezvényére, és Harris beszéde alatt azt skandálták: 

Kamala, Kamala, nem bújhatsz el, nem szavazunk a népirtásra.”

Harris egy ponton félbeszakította a beszédét és válaszolt nekik, amire a támogatói ujjongásban törtek ki, és a Trump-elnökségre utalva azt kiáltották: „Nem megyünk vissza.” Politikai elemzők szerint Michigan állam, különösen Detroit az a hely, ahol a legtöbb olyan demokrata szavazó él, akik már a Biden-adminisztráció közel-keleti politikájával is elégedetlenek voltak. Sokan közülük úgy vélik, hogy Izrael népirtást követ el a Gázai övezetben, mióta megtorló háborút indított a Hamász tavaly októberi terrortámadását követően.

Megszűnhet a demokráciaexport

A palesztinok és támogatóik egyre kétségbeesettebbek, mert bár Trump jövőbeli diplomáciai iránya még nem egyértelmű, az előző elnöksége alapján valószínűnek tartják, hogy Izrael szinte szabad kezet kap majd a palesztinokkal szemben. A demokraták ehhez képest mérsékeltebb álláspontot képviselnek, bár eddig ők sem tettek komoly lépéseket a tíz hónapja tartó háború leállítására. Igaz, Kamala Harris korábban elítélte a háború borzalmait és azonnali tűzszünetet követelt.

Egy Harris kampányrendezvényéről készült videót egy Donald Trumphoz köthető X-oldal is megosztotta, azzal a kommentárral: „Jól mennek a dolgok Kamala kampánygyűlésén.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. augusztus 08. 14:37
Viktor mikor üvöltözik a palesztin párti tüntetésen idehaza?
Box Hill
2024. augusztus 08. 10:41
Kedves rám szavazók: "shut up!".
cutcopy
2024. augusztus 08. 10:37
Tipikus libsi báb hozzáállás, azért indul hogy ne Trump nyerjen..
lendvaiildiko
2024. augusztus 08. 10:36
Döbbenet, hogy ez a buta lúd az elnökjelöltségig eljutott. Ha ez egy választási gyűlésen fölmondja a szolgálatot, mit tenne ez a világgal? Uram irgalmazz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!