„Jönnek az Orbánok” – Kamala Harris vereségétől tart a Los Angeles Times

2024. augusztus 22. 15:26

Az amerikai lap szerint Orbán „másfél évtizedes hatalmát a demokratikus normák erőteljes eróziója jellemezte országában”.

2024. augusztus 22. 15:26
null

Fotó: Brendan SMIALOWSKI / AFP

Megkönnyebbültek az európai szövetségesek, hogy Kamala Harris lett a demokraták jelöltje, amivel csökkentek Trump elnöki esélyei – írja a Los Angeles Times. A cikk szerzője, Laura King szerint az európai vezetők meg vannak győződve arról: ha a demokrata jelölt nyer novemberben, akkor marad a folyamatosság, mind a NATO-ban, mind az EU-ban.

Staffan Lindberg, a gothenburgi V-Dem Intézet vezetője azt mondta a lapnak, hogy van esély rá, hogy Trump behúzza az amerikai elnökválasztást, de „ez igencsak veszélyes a demokráciára nézve”.

„Lesznek Orbán Viktorok, akik más eredményben reménykednek” – utalt ezzel arra, hogy a magyar miniszterelnök a republikánus elnökjelöltet támogatja. Lindberg szerint Orbán „másfél évtizedes hatalmát a demokratikus normák erőteljes eróziója jellemezte országában”

A Los Angeles Times cikke szerint „az Unióban a szélsőjobbos erőket féken tudták ugyan tartani a júniusi EP-választáson, de továbbra is nagy kihívást jelentenek a politikai közép számára”.

Abban reménykednek, ha „Harris kerekedik felül, az visszafogja a populista-nacionalista ambíciókat”.

 

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. augusztus 22. 18:52
Orbánok a Gyurcsányok után jönnek. Bidennek sem lett volna tilos felvirágoztatnia Amerikát. A jó kormányzás hiánya szüli az Orbánokat. Nevezhetnék őrült kormányzásnak is.
alfonzo
2024. augusztus 22. 18:29
megint vihog a kanalas gém
VeressZoltán
2024. augusztus 22. 17:55
A demokratikus normák erőteljes eróziója? Nézz már körül ámerikádban buznyák!
falcatus-2
2024. augusztus 22. 17:51
„Jönnek az Orbánok” Ezzel csak azt akarta mondani, jönnek a demokráciát építő és tiszteletben tartó intelligens országvezetők. van még kérdés Ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!