Irányított légibomba csapódott be Harkiv egyik lakóházába – rengeteg a sebesült

2024. augusztus 31. 17:17

A sebesültek között huszonkét kiskorú van.

2024. augusztus 31. 17:17

Nyitókép: Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Tovább nőtt szombatra a Harkiv elleni előző napi orosz légitámadás halálos áldozatainak és sebesültjeinek a száma – közölte Harkiv megye állami közigazgatásának vezetője. Irányított légibomba csapódott be pénteken a kelet-ukrajnai nagyváros egyik 12 szintes lakóházába, amely kigyulladt és részben leomlott – közölték ukrán vezetők.

A halálos áldozatok száma péntekhez képest szombatra legkevesebb hatról hétre emelkedett, a sebesülteké pedig megduplázódott, legkevesebb 97-en vannak.

A legutóbbi halálos áldozat egy 14 éves lány, a sebesültek között huszonkét kiskorú van – közölte Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója. Harkiv, amely a háború előtt Ukrajna második legnépesebb városa volt, 30 kilométernyire fekszik az orosz határtól, és gyakran orosz támadások célpontja. Az ukrajnai fronton az összecsapások száma egy nap alatt 200-ra nőtt a kijevi vezérkar pénteki jelentése szerint. A leghevesebb harcok a Donyeck megyei stratégiai fontosságú csomópont, Pokrovszk körül folytak, ahol az orosz hadsereg felgyorsította az előrenyomulást. 

Illetékesek éjszakai közlése szerint a régóta vitatott ellenőrzésű Karlivka faluban az orosz haderőnek sikerült felvonnia az orosz zászlót. Az ukrán légvédelem nyolc megyében 24-drónt lelőtt az orosz hadsereg által indított 52 közül – jelentette szombaton a légierő.

(MTI)
 

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wadcutter
2024. augusztus 31. 21:46
idézet a kurucról: " Kis OSINT kutatás után kiderítettem annak a háznak a címét, amelyre állítólag a légibombánk repült (Biblika utca, 2D). Hálás köszönet a harkovi lakosoknak a videókért. Ha megnézzük az összeomlott házról készült felvételeket, megérthetjük, hogy a házon lévő lyuk az északnyugati oldalon van. És hogy mi van észak-nyugaton? A harkovi repülőtér, ahol a légvédelem található. Mindebből a következőket vonhatjuk le: A mi bombázóink több bombát indítottak a HTZ felé. Az AFU járőre a harkovi repülőtéren megpróbálta lelőni ezeket a bombákat. De nyilvánvaló okokból a rakéta letért az útvonalról és a Biblika utca 2D házba csapódott. A házban keletkezett kráter a repülőtér felőli oldalon van. Ráadásul egy ilyen kaliberű légibomba teljesen lerombolta volna a házat, nem csak a felső szinteket. A FAB-500 teljesen lerombolja a magas épületeket, és most nem a FAB-1500/3000-ről beszélek. Semmi sem maradna belőle."
B_kanya
2024. augusztus 31. 21:23
Megnéztem a videót, ha ez FAB-250 volt, akkor a harkovi lakótelepeken kibaszott páncélüveg ablakokat használnak...
files32
2024. augusztus 31. 20:46
Vesztesek bosszúja.
koronaszepe
2024. augusztus 31. 20:12
Kibaszott KGB-s szovjet kommunista g...k!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!