Hiába próbálták megúszni a demokraták az előválasztást, így is kirobbant egy mocskos belháború

2024. augusztus 05. 17:15

Népirtózzák a sajátjai Kamala Harris egyik alelnökjelölt-jelöltjét.

2024. augusztus 05. 17:15

Fotó: MTI/EPA/D. Ross Cameron

Csúnya demokrata belháborúról ír a New York Times a minden valószínűség szerint hamarosan elnökjelöltté koronázandó Kamala Harris alelnökjelöltje kapcsán. A lap azt írja: „csak azért is megérkezett a versengő, megosztó előválasztás, amit sok demokrata régóta próbál elkerülni” – legalábbis az alelnökjelöltség kapcsán bizonyosan. Miközben Harris vasárnap rezidenciáján fogadott három közszájon forgó alelnökjelölt-jelöltet – Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzót, Mark Kelly arizonai szenátort és Tim Walz minnesotai kormányzót –,

a párton belüli lökdösődés átlépett „egyfajta csúnya fázisba”.

Nem véletlenül, hiszen az óra ketyeg: a lap információi szerint holnapra bejelenti alelnökjelöltjét Kamala Harris, s már holnap este elindul öt államot felölelő kampánykörútjára, melynek első állomása Shapiro állama, az egyik legnagyobb csatatérállam, Pennsylvania lesz.

A zárt ajtók mögötti demokrata beszélgetésekben az NYT információi szerint

a legdurvább támadásokat Shapiro kormányzó kapja, aki hithű zsidó és Izrael-párti,

így a párt Izrael-barát adományozói körében népszerű, a palesztinpárti progresszívek körében ugyanakkor nem az. Ugyanez a helyzet oktatási és gazdasági kérdésekben is: a szabad iskolaválasztást pártoló, vállalkozásbarát mérsékeltek kedvelik, a progresszívek kevésbé.

A lap úgy tudja: demokrata támogatók, aktivisták és politikusok egy belső levelezőlistáján

komoly vita alakult ki arról, hogy szabad-e Shapirót „Népirtó Joshnak” nevezni, vagy ez már antiszemitizmus.

A Movement Voter Project nevű liberális adományozói csoport vezérigazgatója, Billy Wimsatt arra figyelmeztetett, hogy Shapirót választva „fennáll a kockázat, hogy ez jelentősen csökkenti a Harris-lista iránti lelkesedést fontos fiatal, arab és muszlim választóknál, s bizonyos mértékig a munkásosztálybelieknél is”. Szerinte a megfelelő jelölt ezért Walz kormányzó lenne. Shapiro kormányzó kollégája és régi riválisa, a szintén Pennsylvania államot képviselő John Fetterman szenátor szintén ellenzi Shapiro jelöltségét. Wimsatt és más demokrata kampányemberek belső hálózataikon egész múlt héten köröztettek egy „Ezért legyen Tim Walz az alelnök” című anyagot, hogy meggyőzzék igazukról Harrist.

Eközben Kelly szenátor közösségimédia-platformjain vasárnap olyan üzenetet tett közzé, amelyben fontosnak látta közölni, hogy jelenleg Arizonára koncentrál: „A hátterem egy kicsit más, mint a legtöbb politikusé. Életemet a haditengerészetnél és a NASA-nál szolgálva töltöttem, ahol mindig a küldetés az első. Most a küldetésem az arizonaiak szolgálata” – írta a posztban, majd törölte, mert állítólagosan „félreértelmezték” azt.

Joe Scarborough, az MSNBC liberális tévécsatorna Morning Joe c. műsorának vezetője az X-en védelmébe vette a támadás alatt álló Shapirót: szerinte az ellene irányuló kritikafolyam 

az antiszemitizmus, a Gázával kapcsolatos szélsőséges nézetek, és kollégák féltékenységének”

toxikus keveréke.

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eljolesz
2024. augusztus 05. 20:47
"komoly vita alakult ki arról, hogy szabad-e Shapirót „Népirtó Joshnak” nevezni, vagy ez már antiszemitizmus." Nálunk már az is antiszemitizmus volt, hogy GSoros a plakátokon mosolygott.
Patika
2024. augusztus 05. 20:22
Rendesen nyomulnak s hisztiznek a zsidók.
EX_Terminator
2024. augusztus 05. 19:23
Hát hapsikáim! kapaszkodjatok meg!!! DE NIONCS OLYAN HOGY FOLYTATOD HA AMÁSIK ELKÜLD A HALÁL FASZÁRA! ÉS AH EZT EGYESEK KÉPTELENEK FELFOGNI ÉS FOLYTATNI MERÉSZELIK? ANNAK KEGYETLEN KÖVETKEZMÉNYEI LESZNEK!
Élő Éva
2024. augusztus 05. 19:19
Nem foghat a macska egyszerre kint is bent is egeret.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!