Helikopter zuhant egy ausztrál hotel tetejére: százakat kellett evakuálni (VIDEÓ)

2024. augusztus 12. 07:46

Az épületben tartózkodó 400 vendéget evakuálták a hatóságok.

2024. augusztus 12. 07:46
null

Nyitókép: Australian Broadcasting Corporation (ABC) / AFP)

Tragikus baleset történt az ausztráliai Cairns városában, ahol egy helikopter a DoubleTree by Hilton szálloda tetejére zuhant. A balesetben a pilóták az életüket vesztették és több száz vendéget kellett evakulálni. Két idős szállóvendéget kórházba kellett szállítani – közölte a BBC.

A baleset hétfőn hajnalban, helyi idő szerint 01:50-kor történt, amikor a helikopter a szálloda tetejének ütközött. A gép felrobbanása után tűz ütött ki az épületben.

Az épületben tartózkodó 400 vendéget evakuálták a hatóságok. A queenslandi rendőrség és a repülésbiztonsági felügyelet jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit, mivel a helikoptert bérlő cég szerint a gép engedély nélküli repülésen vett részt.

Szemtanúk beszámolói szerint a helikopter rendkívül alacsonyan, fények nélkül repült az esős időben. 

Egy vendég, Amanda Kay elmondta, hogy a helikopter hirtelen irányt váltott és nekicsapódott az épületnek, ami után rögtön fel is robbant. Egy másik szemtanú szerint a helikopter kétszer is elrepült a szálloda mellett, mielőtt a végzetes ütközés megtörtént volna.

A Queenslandi Mentőszolgálat jelentése szerint a helikopter két rotorlapátja a becsapódás következtében leszakadt, és a szálloda sétányán, valamint a medencében landolt. A hatóságok folytatják a baleset kivizsgálását.

A jelenetről készült videót itt tekintheti meg:

***

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. augusztus 12. 12:50
Kegyeleti okokból törültünk 20 hozzászólást
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!