Főhet Bidenék feje: tízezrek vonulnak utcára a demokraták ellen Chicagóban

2024. augusztus 19. 20:39

Több tízezer palesztinbarát tüntetőt várnak a Demokraták Nemzeti Konvenciójának hétfői nyitónapjára.

2024. augusztus 19. 20:39

Nyitókép: CHRISTIAN MONTERROSA / AFP

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Izrael-ellenes tüntetők a demokraták ellen szerveznek százezres tüntetést Chicagóba. Több tízezer palesztinbarát tüntetőt vártak a Demokraták Nemzeti Konvenciójának hétfői nyitónapjára, hogy támadják a Biden-kormány Izraellel kapcsolatos álláspontját a gázai háborút folytató Izrael ellen. A „Menet a DNC ellen” elnevezésű ernyőszervezet által szervezett felvonulást a chicagói kongresszusi aréna előtti parkban tervezték megtartani órákkal azelőtt, hogy Joe Biden elnök beszédet mondana azon az összejövetelen, amelyen a demokrata küldöttek nyilvánosan megnevezik Kamala Harris alelnököt elnökjelöltjüknek – írta meg a Reuters.

Sokan Illinois és a szomszédos államok palesztin és arab közösségeiből érkeznek, 

mondták a szervezők a múlt héten. A koalícióban olyan csoportok is részt vesznek, amelyek különböző ügyekért, többek között a reproduktív jogokért és a faji igazságosságért szállnak síkra.

A demokraták vannak hatalmon, ez az ő háborújuk

Roman Fritz, aki 19 évével az egyik legfiatalabb wisconsini küldött, elmondta, hogy aggódott, hogy a titkosszolgálat elkobozza a hagyományos palesztin keffiyeh mintával ellátott sálját, amikor megérkezett a hivatalos gyűlésre. Fritz elmondta, hogy részt kíván venni a felvonuláson, de nem tervezi, hogy később megzavarja a hivatalos eseményeket.

Több tucat muszlim küldött és szövetségeseik változtatásokat kérnek a demokrata programban, és fegyverembargót akarnak követelni, ami a pártot a konvenció nagy horderejű beszédeinek megzavarására figyelmezteti.

Abudayyeh, a DNC szóvivője elmondta, hogy több tízezer felvonulóra számít a délután 1 órakor tartott rendezvényen. A csoport saját biztonsági szolgálatot biztosít, és nem számít erőszakra a tüntetők részéről a biztonsági területet körülvevő erős rendőri és amerikai titkosszolgálati jelenlét közepette. A tüntetők azt akarják, hogy a rendőrség ne sértse a szólásszabadságukat – mondta.

„Ez az egyetlen felelősségük. Nincs szükségünk arra, hogy ők vigyázzanak ránk. Nincs szükségünk arra, hogy megvédjenek minket, csak arra, hogy ne sértsék a jogainkat” – mondta Abudayyeh hétfő reggel. Vasárnap este nagyjából 1000 palesztinbarát tüntető vonult végig Chicago belvárosán, és azt skandálta, hogy „Zárják le a DNC-t”. „A demokraták vannak hatalmon” – mondta Abudayyeh hétfőn. „Ez az ő háborújuk. Ők a felelősek érte, ők a bűnrészesek, és ők állíthatják meg” – tette hozzá.

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 22. 17:18
A bohóc-pojáca nagyot fog bukni! 😉 Hajrá,Kamala! 😍
szeekely
2024. augusztus 20. 08:24
Amig a Shinbet kezeli a Mandit, addig normalis forumozas helyett a Szexi Kitty ertekelese megy a moderacio reszerol, orrverzesig. Ehhez ertenek! Lol
szeekely
2024. augusztus 20. 08:23 Szerkesztve
zsocc44 >> bla-bla-bla << Egyenest Zion hegyerol? Lol Tudod, nem kellett volna a liberalis fiatal gyerekek zenei talalkozojanak resztvevoit helikopterrol, terroristaknak nezven okek, lemeszarolni, akkor kevesebb krokodilkonnyet hullajtanatok. Hany karon ulo csecsemot gyomkodtetek hullazsakba, Te idetlen? Arrol meselj!
zsocc44
2024. augusztus 20. 08:14
szeekely 2024. augusztus 20. 08:08 Hű, öregem! Az utolsó bekezdésedet javaslom vitasd meg egy imámmal! Ennyire műveletlen baromtól mit várhat az ember! Sok a hulla zsák? Baxom a szád szélit! Október 7-én nem volt sok? Ja, az rendben van a hozzad hasonló agyhalottnak! Javaslom költözz el egy valódi kailfatusba! Mondjuk Szaúd Arábiába, bájosak a vahhabiták! Nem gyorsan csontoznának ki, mert nyugati zenét hallgatsz, kb 10 perc és halott vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!