Fájó ponton ütött oda az oroszoknak az ukrán haderő, újabb kulcsfontosságú célpontra mértek csapást (Videó)

2024. augusztus 18. 19:21

Immár a második stratégiai fontosságú hidat rombolták le.

2024. augusztus 18. 19:21
null

Nyitókép: YouTube-képernyőfotó

Az ukrán légierő egy második stratégiai fontosságú hidat is lerombolt a Szejm folyó felett, a dél-oroszországi Kurszki területen zajló ukrán szárazföldi offenzíva tizenharmadik napján: Mikola Olescsuk, a légierő parancsnoka videofelvételt tett közzé, amelyen találat ért egy hidat Zvannoje falu közelében, délnyugatra Gluskovótól, amelynek térségében pénteken egy másik hidat is leromboltak.

A légierő precíziós csapásokkal fosztja meg az ellenséget logisztikai lehetőségeitől, aminek jelentős befolyása lesz a harci műveletekre”

– közölte Olescsuk.

Orosz katonai bloggerek szerint a gluskovói járásban már csak egy híd maradt, amelyet az orosz hadsereg csapatok szállításra használhat. A híd a Zvannojétól hat kilométerre fekvő Karizs falu közelében található.

Oroszország elismerte a gluskovói híd lerombolását

Médiajelentések szerint ezáltal több mint 30 települést vágtak el a külvilágtól, lakóikat biztonságos helyre szállították. Az orosz védelmi minisztérium szerint a hidat NATO-fegyverekkel rombolták le.

Az ukrán hadsereg augusztus 6-án vonult be az Ukrajnával határos Kurszki területre, Kijev szerint eddig 82 települést és 1150 négyzetkilométert foglalva el. Az ukrán légierő vasárnap azt is bejelentette, hogy az éjszaka folyamán nyolc orosz drónt és öt rakétát semmisítettek meg.

A légvédelmi harc eredményeként a légierő légvédelmi rakétaelhárító egységei, az ukrán védelmi erők mobil lövészalakulatai és az elektronikai hadviselési egységek tizenhárom célpontot semmisítettek meg Kijev, Szumi és Poltava megyében”

– közölte a légierő parancsnoka.

Az akcióról felvétel is készült, íme:

(MTI)

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Picnic Niki
2024. augusztus 19. 09:56 Szerkesztve
hhg
rizotto
2024. augusztus 19. 03:39
"haxima Ez egy rohadt nagy baromság. Ugye nem gondolod, hogy van bárhol olyan ország, aminek a területére ne lehetne betörni egy 20km széles sávon. Gyanítom, hogy ha akarnák, az orosz tengerészgyalogosok elfoglalhatnának gond nélkül pár ezer négyzetkilométert Alaszkában anélkül, hogy bárkinek feltűnne. " Ez nem Alaszka, hanem sűrűn lakott terület. Másrészt egy ellenséges ország határövezete, ahol fokozott éberséggel kellene minden mozgást figyelni. Augusztus 6-án lépték át az ukránok a határt. Eltelt 12 nap. Már észrevehették. Ja, az előkészületeket sem vették észre. A katonai felderítés sem működik eredményesen, hatékonyan. Egy zászlóalj sem tud úgy mozogni, technikával, ellátmánnyal, utánpótlással, hogy azt ne lehetne észrevenni a műholdas felderítés korában. A támadás mérete alapján ráadásul egy dandár hajthatja végre. Ezért fejeknek kell hullani az orosz katonai vezetésben.
blondiner
2024. augusztus 18. 23:38
Komolyabb amcsi cuccokkal már régen kiverték volna az oroszokat Ukrajnából. Így, hogy csak csepegtették, sikerült felhozni az oroszokat - már drónoznak, drónelhárítanak, kiiktatják a GPS alapú rakétákat. Közben meghalt 600 ezer orosz, és hasonló számú ukrán fiatal. Vélhetően a nehézségek miatt rengeteg ukrán civil és ha hihető, cirka 10-15 millió ember elmenekült - ennek egy jó része már nem megy haza. A '90-es 50 millió helyett jó, ha 25 millió Ukrajna lakossága. Érdemes utánagondolni, kinek is jó ez?
magyarok2026
2024. augusztus 18. 22:05
SLAVA UKRAINI, tetves ruszkinácik, erről a területről már lemondhattok:DDDDDDDDDDd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!