Elhagyta kerekeit a repülő, Dél-Szudánban kellett leszállnia

2024. augusztus 12. 19:42

A gép főfutóművei egy töltésnek ütköztek, ami miatt a kerekek leszakadtak.

2024. augusztus 12. 19:42

Nyitókép: X/Képernyőfotó

Egy újabb incidens történt a Dél-Szudán-i Maban repülőterén, amikor a Renegade Air légitársaság által üzemeltetett 5Y-SMI lajstromjelű, de Havilland Canada DHC-8-311Q Dash 8 típusú repülőgép augusztus 9-én felszállás közben balesetet szenvedett – számolt be az airportal.hu. Az ASN adatlapja szerint a gép főfutóművei egy töltésnek ütköztek, ami miatt a kerekek leszakadtak.

Annak ellenére, hogy a futóművek károsodtak, a pilóták úgy döntöttek, hogy folytatják az utat a Malakal repülőtérre. Miután a szükségtelen üzemanyagot elhasználták, a pilóták sikeresen végrehajtottak egy hasra szállást, futómű nélkül. 

A repülőtér tűzoltósága habbal borította be a repülőgépet és annak környezetét, megelőzve ezzel egy esetleges tűz kialakulását.A fedélzeten tartózkodó 38 utas és a személyzet tagjai szerencsésen megúszták az incidenst, senki sem sérült meg. A balesetet követően a repülőgépet emelődaruk segítségével távolították el a futópályáról.

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!