Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Eladták a muszlimoknak: mecset lesz egy gyönyörű katolikus templomból

2024. augusztus 14. 11:32

Megvett egy hatalmas katolikus templomot egy muszlim egyesület az amerikai Buffalo városában, és mecsetté fogják alakítani azt.

2024. augusztus 14. 11:32
A buffalói Szent Anna-templom, mely mecsetté lesz

Fotó: Buffalo News

Mecsetté alakítanak egy katolikus templomot a New York állambeli Buffalóban, miután azt megvásárolta egy muszlim csoport – írja a Newsweek. A Buffalo News szerint a Szent Anna templomot 250 000 dollárért adták el, miután 2012 óta nagyrészt használaton kívül volt a veszélyes szerkezeti sérülései miatt.

Az ingatlant eladták a Buffalo Crescent Holdingsnak, amely a Downtown Islamic Centerhez kapcsolódik.

A templom eladása nagy visszhangot váltott ki a közösségi médiában, miután egy ismert katolikus pap, Ronald Vierling atya felhívta az ügyre a figyelmet. Az X-en közzétett posztok már kétmilliós megtekintésnél járnak.

Egyeseket sokkolt, hogy mecset lesz a templomból, mások az alacsonynak ítélt áron akadtak fenn: az egyik poszt szerint egy jó környéken kétszer ennyibe kerül egy ház.

A hatalmas, neogótikus templomot német bevándorlók építették 1886-ban, és évek óta használaton kívül van. Richard J. Malone volt buffalói püspök 2013-ban azt nyilatkozta, hogy a templomot le fogják bontani, mivel rendbehozatala 12 millió dollárba kerülne.

Később azonban már úgy nyilatkozott, hogy inkább eladják a szent épületet.

A Downtown Islamic Complex (Belvárosi Iszlám Komplexum) milliókat kíván költeni a templom rendbe hozatalára és mecsetté alakítására Talha Bakth elnök szerint. A plébániaépületet is megvették, abban lakásokat hoznak létre. Mindezt két éven belül tervezik.

A városban több katolikus templom található.

A Call of Love keresztény blog szerint az előző évben 31 százalékkal nőtt az Egyesült Államokban található mecsetek száma, elérve a 2700-at.

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. augusztus 16. 11:30
Hillary Clinton bázisdemokrata Mint az erőszakosan terjeszkedő ISZLÁM ? De nem ti mondtátok hogy Jézus árja ? (perzsa )
survivor
2024. augusztus 16. 11:24
Lebontani nem lehetett volna ? És akkor most "visszavonják " a felszentelést ? "LESZENTELIK ? "
canadian-deplorable
2024. augusztus 14. 15:57
A témához kapcsolódik: Iránban titokban terjed a kereszténység. Az iráni embereknek egyre inkább elege van az iszlám ámokfutásából és a 7-ik századi életmódból. Irán Khomeini előtt modern ország volt, nyugati életmóddal. A nők nyugati módon öltözködtek és egyetemre jártak. Ma Sharia törvénykezés van, kora középkori életmóddal, örökös háborús fenyegetéssel, a nemzetközi terrorizmus lelkes támogatásával. Az iráni emberek értelmesebb részének ez nem tetszik. Tiltakozásul felfedezték a kereszténységet és szépen terjed is.
ördöngös pepecselés
2024. augusztus 14. 14:29
"egy jó környéken kétszer ennyibe kerül egy ház" no de hol jó egy mecset melletti környék? Tán a közel keleten van ilyen de ott nem valósíthatja meg önmagát minden idióta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!