Egymás után betegednek meg a nyílt vízi úszók az olimpia után – a franciák szerint nem a Szajna a hibás

2024. augusztus 11. 17:28

A nyílt vízi úszók panaszai ellenére a rendezők egyelőre hárítják a felelősséget.

2024. augusztus 11. 17:28
OLYMPIC GAMES - PARIS 2024 - MARATHON SWIMMING - 20240809

Nyitókép: HERVIO Jean-Marie / KMSP / KMSP via AFP

Több nyílt vízi úszó is megbetegedett a párizsi olimpián való szereplését követően. A szervezők állítják, az egészségi problémákat nem az okozta, hogy a Szajnában kellett versenyezniük – számolt be a Magyar Nemzet. 

Ahogy azt a Mandiner is megírta Fábián Bettina szombaton az Instagram-oldalán tudatta a követőivel, hogy hányt és belázasodott, ezért péntek este kórházba került, ahol infúziót kapott. Azóta az úszónő szerencsére jobban van és már hazatért Párizsból. 

Ezt is ajánljuk a témában

A 19 éves sportoló bejegyzésében arra utalt, a Szajnában való úszás miatt betegedett meg. „Show vagy a sportolók biztonsága?” – írta a posztjában. 

A vízminőség miatt többször halasztani kellett a triatlon versenyeket, noha a franciák milliárdokat költöttek a folyó megtisztítására. 

Volt olyan ország, amely nem engedte be a úszóit a vízbe: Belgium visszalépett a vegyes váltó triatlonversenyétől. 

Kazah, német és új-zélandi sportolók is rosszullétről, gyomorproblémákról számoltak be. A párizsi szervezők eddig elhárították magukról a felelősséget. Szerintük a betegségeknek nincs közük ahhoz, hogy az említett sportolók a Szajnában versenyeztek.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. augusztus 16. 08:23
Preventiv antibiotikim terápia ? A WADA nem engedte ?
alexandrosz-2
2024. augusztus 12. 10:38
A sportolóinkon élősködő sportvezetés mindeközben sunyin kussolt, a mob-tól a nemzeti (???) sportszövetsègekig. Le se szarták a szaros szajnat, meg a sportolókat. Nekik jól ment a soruk, a napidijból és kenőpénzből telik sok mindenre.
patriota-0
2024. augusztus 12. 06:54
"A szervezők állítják, az egészségi problémákat nem az okozta, hogy a Szajnában kellett versenyezniük" Hogy lehet ilyen hülyeséget kitalálni? Miért betegednének meg a hígított fekáliában való úszástól? Nem csak ők kerültek kórházba, voltak ott olyanok is, akik nem nyeltek fekáliát, és mégis betegek voltak. Amikor szennyezett volt a víz, akkor nem engedték bele a sportolókat, csak akkor, amikor már ivóvíz minőségű lett.
states-2
2024. augusztus 12. 04:14
A Szajna szennyesénél csak a rendezés volt szennyesebb, ez volt az első kommunista-woke olimpia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!