Bosszút forraltak Magyarország ellen, most veszélyben az országuk ékköve

2024. augusztus 28. 10:22

A spanyol kormány mindent megtett, hogy ne magyar vállalat vásárolhassa meg a Talgo vonatgyártót, ám a döntéssel nem csupán a részvényeseket borította ki, de a stratégiailag fontos cég jövőjét is kockáztatja.

2024. augusztus 28. 10:22
null

Nyitókép: AFP/Josep Lago

Minden eddiginél bizonytalanabbá vált a Talgo vonatgyártó jövője – állapította meg az El Mundo nyomtatott kiadása azt követően, hogy a spanyol kormány úgy döntött, nem engedélyezi az évszázad magyar felvásárlási üzletét a Ganz-MaVagnak.

A cikk felhívja a figyelmet, hogy

Madrid az egyetlen biztosnak tekinthető ajánlatot lehetetlenítette el, amelyet a részvényesek is örömmel elfogadtak volna, miközben az elmúlt nyolc hónapban nem tudott alternatív megoldást biztosítani.

A baloldali kabinet szürreális érvrendszer alapján akadályozza az üzletet, ám a történet itt még nem ért véget, a magyar vállalat mellett a tőzsdén jegyzett társaságok kisebbségi részvényeseinek spanyolországi szövetsége is bírósághoz fordul.

Az El Mundo kiemeli, a tőzsdei büntetés formájában már meg is érkezett a reakció, ami nem meglepő, hiszen a befektetők felismerték, hogy a Talgo vonatgyártót nem lehet eladni a kormány engedélye nélkül. A szerző hozzáteszi, a kabinet által sorakoztatott érveket nem tudják megvizsgálni, mert egy részük titkosított információ.

Ha világos határok és kritériumok felállítása nélkül, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva megakadályozható egy ilyen üzlet, az idővel az érvelés leértékelődéséhez vezethet

– teszi hozzá az ABC. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 29. 21:01
Az orbán-rezsim már biztonsági tényező… Köszi,fidesz! 🤮🤮🤮
verkez
2024. augusztus 29. 07:17
Amerikában már régen kivásárolták volna a kisrészvényeseket különbötő befektetpsi alapokon keresztül. Lehet, hogy most is valami ilyesmi lesz a vége, főleg, ha bezuhan az árfolyam.
atti64
2024. augusztus 28. 12:22
BALOLDALI PATKÁNYOK BASSZÁTOK MEG ANYÁTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lakat1983
2024. augusztus 28. 11:51
Az Európai Únió a tőke szabad áramlása..." Na ez a mese is jól megváltozott!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!