Bonni rendőrfőnök: A bevándorló hátterű polgárok máshogy viszonyulnak a késhez

2024. augusztus 17. 07:51

Frank Hoever szerint a dolgok gyorsan eszkalálódhatnak, ha a bevándorló hátterű fiatal férfiak úgy érzik, sértegetik őket.

2024. augusztus 17. 07:51
Bonn, Fotó: Thomas képe a Pixabay -en.

Nyitóképen: Bonn. Fotó: Thomas képe a Pixabay -en.

 

Németországban növekszik a késes támadások száma, és egyes helyeken a rendőrség most már keményebb fellépést alkalmaz – írja a Die Welt. A lap információi szerint például Észak-Rajna–Vesztfália hatóságai olyan információkat is látnak az egyes bűnelkövetőkről a statisztikáiknak köszönhetően, amelyek nem minden adatbázisban szerepelnek.

Jó példa erre, hogy Frank Hoever bonni rendőrfőnök szerint például a

más kultúrájú emberek másképp viszonyulnak a késekhez.”

Hoever ezt annak kapcsán nyilatkozta, hogy Németországban növekszik a késes támadások száma.

A bonni rendőrfőnök szerint noha az ő városukban csökkent a késes támadások száma, ez csak a helyi rendőrség nagy erőfeszítéseinek köszönhető. Észak-Rajna–Vesztfália régióban példáual 2023-ban 45 százalékkal, a 2022-es 4292-ről 6221-re nőtt a késelések száma, míg az áldozatoké 5541-ről 8036-ra. 

A gyanúsítottak mintegy 34 százaléka nem német állampolgár, annak ellenére, hogy az ilyen személyek a lakosság mindössze 15 százalékát teszik ki. Bonnban is hasonló volt a helyzet

– értékelt a rendőrfőnököt a Weltnek. Hozzátéve azt is, hogy az elkövetők fiatalok és férfiak.

A késes támadások nem német gyanúsítottjainak aránya az elkövetők között 40 százalék Hoever szerint, aki hozzátette azt is, hogy az elkövetők maradék 60 százaléka között volt több kettős állampolgárságú személy is.

„Ezért ragaszkodom ahhoz, amit korábban mondtam: a más kultúrákból származó emberek másképp viszonyulnak a késekhez” – mondta Hoever. Szerinte ezek a bevándorló hátterű fiatal férfiak, ha úgy érzik, sértegetik őket, a dolgok gyorsan rossz irányba indulhatnak el

***

 

 

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodosoldier-2
2024. augusztus 21. 15:01
És?Letérdeltek,leszopjátok őket és akkor lehet,hogy nem késel meg. Aznap.
laurahann
2024. augusztus 18. 20:08
Én nem másképp és nem sokféleképpen viszonyulok a késhez. Inkább, leginkább eszem véle. De ha a disznót kérdezik, ő biztos másképp viszonyul hozzá. Hogy a picsába nem szedik össze az összes tetves niggert, iszlámot, repcsire fel, takarodó haza!
google-2
2024. augusztus 17. 18:38
Nem tudják, hogy éle van és vág? Mi eszünk vele, ők?
zatoicsi
2024. augusztus 17. 16:59
Azért így már érthető, hogy Hitler miért gyűjtötte be pl. a cigányokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!