Biden érzelmes búcsúja: Ígérem, én leszek a Harris-Walz kampány legnagyobb támogatója!

2024. augusztus 20. 06:59

Az elnök képletesen átadta a stafétát a novemberi választások előtt.

2024. augusztus 20. 06:59

Fotó: Robyn Beck/AFP

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Chicagóban tartják a Demokraták Nemzeti Konvencióját, amelyen Izrael-ellenes tüntetők lepték el a várost. Több tízezer palesztinbarát tüntető jelent meg az utcákon, miközben Joe Biden érzelmes búcsúbeszédet intézett híveihez.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, két hónappal ezelőtt még úgy volt, Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje, ám azóta nagyot fordult a világ. Most az elnök búcsúja szolgáltat témát, ennek ellenére támogatói úgy tartják, Biden előremutató beszédet tartott, amely előremozdította alelnöke, Kamala Harris kampányát.

Joe Biden meghatódva állt színpadra, lánya, Ashley Biden le is törölt az arcáról egy könnycseppet. A tömeg percekig éltette Bident – írja a BBC.

„A demokrácia fennmaradt, a demokrácia megvalósult és a demokráciának érvényesülnie kell. Egy jobb Amerikát építünk, mert azok vagyunk. Most itt az ideje betiltani a támadófegyvereket. Több gyereket lőnek le Amerikában, mint bárhol máshol. Emiatt Kamala és én büszkék vagyunk arra, hogy jelentős fegyvertörvényt fogadtunk el” – jelentette ki Biden, miközben kisebb rendbontás történt a tüntetők részéről a lelátón. A floridai delegáció közelében egy transzparenst bontottak ki – majd gyorsan eltávolították –, amely felszólította a Bidenéket, hogy „hagyják abba Izrael felfegyverzését”.

Ezt is ajánljuk a témában

Biden szerint az egész pályafutása legjobb döntése volt, hogy Kamala Harrist választották alelnöknek 2020-ban. Úgy fogalmazott, hogy közeli barátok lettek, a munka során, és nagyszerű elnök lesz az új jelöltből.

Ígérem, én leszek a legjobb önkéntes, akit a Harris-Walz kampány valaha látott

– jelentette ki Biden, ki ezzel átadta a stafétát utódjának.

Noha hosszasan beszélt saját kormánya eredményeiről, az esemény nagy része a Harris-kampányra összpontosított, és Biden azt remélte, hogy szembeállítja Trump kampányával.

„Meg kellett mentenünk a demokráciát 2020-ban, és meg kell mentenünk 2024-ben is” – mondta, majd beszédét azzal a mondattal fejezte be, amelyet az elmúlt néhány évben megszokhattunk: Amerika „a lehetőségek nemzete”.

Biden elismerte a hibáit, de azt mondta, hogy szívét és lelkét az országának adta.

Életem megtiszteltetése, hogy elnökként szolgálhatok. Szeretem a munkámat, de még jobban szeretem a hazámat!

– mondta Biden.

Mint ismert, a bevándorlás az egyik legfontosabb kérdés a novemberi választások előtt, és egyben ez mutatja Kamala Harris sebezhetőségét is.

Bidenhez végül felesége, Jill és további családtagok is csatlakoztak a színpadon, majd Kamala Harris is odalépett és megölelte az elnököt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. augusztus 26. 11:44
én leszek a Harris-Walz kampány legnagyobb támogatója! --- mindössze két dolgot kell tudnom hozzá. 1. Hol folyik? 2. Én hol vagyok?
Dominik
2024. augusztus 20. 10:25
Szerencsétlen... A feminista neveltetésének köszönhetően majdnem az összes gyerekét elvesztette, aztán elnök lett, de igazából egy napig sem volt elnök, sokkal inkább csak egy idős ember akit kihasználtak. Aztán az utolsó hónapokban brutálisan hátbaszúrta a saját pártja, most meg még ráparancsoltak hogy gratuláljon Kamalának (akit egyébként gyűlöl)
FreeEurope
2024. augusztus 20. 09:36
Brühü, brühühű.
kir2vik
2024. augusztus 20. 09:19
"Joe Biden meghatódva állt színpadra, lánya, Ashley Biden le is törölt az arcáról egy könnycseppet." Miért, már azt sem tudja? Megetette és pelenkázta is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!