„Egyesíteni akart, de csak a megosztottságot szélesítette” – keményen beszóltak Joe Bidennek

2024. augusztus 19. 12:17

Gyakorlatilag mártírt csinált Donald Trumpból, így nagyban segítette őt – írja a Wall Street Journal.

2024. augusztus 19. 12:17
null

Nyitókép: Mandiner-archív

Valószínűsíti a Wall Street Journal, hogy Joe Bident hősként fogják ünnepelni a hétfői, chicagói demokrata nagygyűlésen, amiért „önként” hátralépett az elnökjelöltségtől, ám a lap rögtön hozzá is teszi, hogy ezután valószínűleg úgy fogják őt eldobni, mint egy papírzsebkendőt. 

A lap rögtön figyelmeztet, hogy Biden csak Bernie Sanders-szel szemben tudott demokrata elnökké válni, és noha azt állította, hogy egyesíteni fogja az országot, ebből semmit nem valósított meg. Az elnöksége nagy részét átengedte Nancy Pelosinak és Chuck Schumernek, a Demokrata Párt képviselőházi vezetőinek. Felfuttatta az inflációt, és megnézte merre megy a párt, majd követte. Így tett az eltelt 4 évben a bevándorlás ügyében is, és ezzel lehetetlenné tette a megállapodást a Kongresszusban.

A külpolitikai örökségét akkor lehet véglegesen megítélni ha befejeződik az ukrajnai, illetve a keleti háború. Azonban a lap szerint a szégyenletes afganisztáni kivonulás felbátorította Amerika ellenségeit szerte a világban. Nem tudta elriasztani Putyint az inváziótól, sem Iránt és segédcsapatait, amelyek létében veszélyeztetik Izraelt. 

A legrosszabb azonban az, hogy mindenáron felelősségre akarta vonatni elődjét, Donald Trumpot, így abból mártírt csinált és hozzásegítette, hogy ő legyen a republikánus jelölt. Úgy gondolta ugyanis, hogy őt könnyű lesz megverni.

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. augusztus 19. 16:08
NEM!!! ÉS HA KÉPTELEN VAGY EZT ÉRTELMEZNI? HULLA VAGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akitlosz
2024. augusztus 19. 13:59
Ha a megosztottság már meglehetően széles, akkor az már egyesítés.
kohazi
2024. augusztus 19. 12:36
Egy barom, és az is akik ezt a hülyét megszavazták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!