Betiltották Elon Musk X-ét Brazíliában

2024. augusztus 31. 07:00

A vita áprilisban kezdődött, amikor a bíró elrendelte több tucat X-fiók felfüggesztését, méghozzá állítólagos dezinformáció terjesztése miatt.

2024. augusztus 31. 07:00
X And Great Britain Photo Illustrations

A nyitókép illusztráció. Fotó: Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az egykori Twittert, jelenget X-et betiltották Brazíliában – írja a BBC.

A dél-amerikai ország azért tiltotta be a közösségi oldalt, mert az nem tartotta be a helyi legfelsőbb bíróság által kitűzött határidőt, hogy új jogi képviselőt nevezzen ki az országban. Alexandre de Moraes végül elrendelte a közösségi média platform „azonnali és teljes felfüggesztését”, addig amíg az eleget tesz az összes bírósági végzésnek és ki nem fizeti a meglévő bírságokat.

A vita áprilisban kezdődött, amikor a bíró elrendelte több tucat X-fiók felfüggesztését, méghozzá állítólagos dezinformáció terjesztése miatt.

De Moraes a saját felfogása szerint a dezinformáció és az online gyűlöletbeszéd ellen is fellép, valamint ő foglalkozott a korábbi brazil elnök, Jair Bolsonaro ellen indult eljárással is, melynek vádjai szerint Bolsonaro katonai puccsot tervezett a 2022-es elnökválasztási veresége előtt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nedudgi
2024. szeptember 01. 13:52
Példaértékű! A facebookot is be kell tiltani!
Gubbio
2024. augusztus 31. 13:52
Börtönbe azzal, aki a "demokráciát" megkérdőjelezi! - üzenik a baloldali kormányok.
eljolesz
2024. augusztus 31. 10:48
Igazából az ilyen bírót kellene betiltani!
véna
2024. augusztus 31. 08:31
Ha egy baloldali politikus valamiről az mondja, hogy dezinformáció, akkor biztos lehetsz benne, hogy az pont az ellenkezője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!