Benyújtották a számlát az oroszok: Németországnak ki kell vizsgálnia az Északi Áramlat elleni merényletet

2024. augusztus 19. 07:51

Moszkva felszólította Berlint, hogy teljesítse nemzetközi kötelezettségeit a terrorizmus elleni küzdelem terén.

2024. augusztus 19. 07:51
null

Nyitókép: Nyitókép: Danish Defence / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Korábban a fősodratú nyugati nyilvánosság szinte egyöntetűen Oroszországot gyanúsította meg az Északi Áramlat 2 felrobbantásával. Azonban most, a megjelent új bizonyítékok fényében szinte biztosra vehető, hogy nem Oroszország állt a támadás mögött.

A kialakult új helyzetben az oroszok „be is nyújtotta a számlát” Németországnak. Oleg Tyapkin, az orosz külügyminisztérium európai főosztálya igazgatója felszólították Berlint, hogy teljesítse nemzetközi kötelezettségeit a terrorizmus elleni küzdelem terén – írta meg a Magyar Nemzet.

A diplomata tudomása szerint a német hatóságok már ki is adták a körözést a balti-tengeri terrortámadások egyik feltételezett, ukrán elkövetője ellen.

„Abból ítélve, hogy a német média régóta és módszeresen azt a tézist hirdeti, hogy ezek a személyek semmilyen államhoz nem kötődnek, a német nyomozást is úgy zárják le, hogy nem derül fény a Északi Áramlat aláaknázásának valódi megrendelőire” – fogalmazott a RIA Novosztyinak adott interjújában Oleg Tyapkin, aki kiemelte, hogy „Oroszország nem szándékozik eltűrni ezt a helyzetet”.

Felvetettük a kérdést, hogy Németország és más érintett országok teljesítik-e az ENSZ terrorizmus elleni egyezményeiből eredő kötelezettségeiket. Az erre vonatkozó követeléseket hivatalosan kétoldalúan, többek között Berlin felé is benyújtottuk

– tette hozzá.

***

 

Összesen 296 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3baljoska61
2024. szeptember 05. 09:33
Oroszország terrorista állam, tehát a németeknek teljesíteniük kell nemzetközi kötelezettségeiket a terrorizmus elleni küzdelem terén...
kovsa2
2024. augusztus 19. 20:43
Nordstream2: Ich dachte erst Baerbock, Habeck und Scholz hätten die Pipeline gesprengt. Das ging ja nicht: Baerbock ist so hohl dass sie nicht taucht. Habeck ist nicht ganz dicht und wäre ertrunken und Scholz hätte vergessen was er eigentlich da unten machen wollte… //www.youtube.com/watch?v=09GSUXKqiEE Nagygygygyon jó!
rocktoberi-2
2024. augusztus 19. 18:25
“……..ha Oroszország megtámadja [Ukrajnát], akkor nem lesz Északi Áramlat 2. Véget vetünk neki. “……..a riporter kérdésére, hogy „de pontosan hogyan fogja ezt megtenni, mivel… a projekt Németország irányítása alatt áll?”, Biden azt felelte: „Ígérem, képesek leszünk erre”.
kovsa2
2024. augusztus 19. 17:57
"Benyújtották a számlát az oroszok" Nos, szerintem egy valós számlát is be kellene nyújtaniuk. Az egyes és a kettes csövek teljes építési költségét, mai árfolyamon + a következő 30 év elmaradt hasznát, 20% büntetéssel megtoldva. Ezt az összeget kell/ene követelniük a német államtól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!