Az ukránok kifundálták a mestertervet, így tárgyalnának az oroszokkal

2024. augusztus 16. 20:50

Nem lesz könnyű dolguk, az biztos.

2024. augusztus 16. 20:50
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Ukrajna „méltányos” tárgyalások megkezdésére akarja rábírni Oroszországot – jelentette ki pénteken az ukrán elnöki hivatal, ezzel indokolva az ukrán egységek augusztus 6. óta tartó példa nélküli előrenyomulását a dél-oroszországi Kurszki területen. „Objektív módon alkalmazzuk a katonai eszközt annak érdekében, hogy meggyőzzük Oroszországot: menjen bele egy méltányos tárgyalási folyamatba” – írta Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója az X közösségi portálon.

Az ukrán erők augusztus 6-án támadták meg az Ukrajnával határos Kurszki területet, kijevi állítás szerint 82 települést és 1150 négyzetkilométernyi területet foglaltak el. Zelenszkij csütörtökön azt állította, hogy az ukrán csapatok teljesen elfoglalták a határtól 10 kilométerre fekvő Szudzsa várost, ahol a szibériai gázmezőkről Ukrajnán át Európába földgázt szállító, mára egyetlen tranzitállomás található. 

Az offenzíva meglepte a közben a kelet-ukrajnai Donyec-medencében lassan előre nyomuló orosz hadsereget.

Kijev több indokot is mondott a támadásra. Egyebek mellett így akarja rákényszeríteni Moszkvát arra, hogy csoportosítsa át csapatait a fronton, csökkenjen a Donyec-megyei orosz nyomás, másrészt „ütközőzónát” akar Oroszországon belül, hogy az orosz légierő ne tudja támadni a határ menti ukrán területeket. Az ukrán vezetés az elfoglalt orosz területeket a Kremllel folytatandó tárgyalásoknál „cserealapként” akarja használni. Oroszország Ukrajna területének csaknem 20 százalékát tartja megszállva.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)
 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. augusztus 17. 11:07
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a zseb-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** ↓↓↓ !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ↓↓↓ ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Palakon
2024. augusztus 17. 09:03
Szerencsetlen ukranok. Nem fer a fejembe, hogyan lehetnek ennyire ostobak, hogy lemeszaroltatnak egy teljes generaciot idegen erdekekert.
scorpicores
2024. augusztus 17. 08:14 Szerkesztve
A kurszki támadás után az olyan fogalmakat, mint "igazságos béke", "cserealap", "rászorítani"...nyugodtan elfelejthetitek, valszeg sajnálni fogják, h nem fogadták el az esdigi feltételeket...bár pokrovsk még ukrán kézen van, az onnan kiinduló két fontos utat most kezdték ostromolni az oroszok, ezzel megszűnik ott az utánpótlás. Nagy hiba volt a terségből ukrán elit egységeket átdobni PR célból Kurskba...
makrancos-kata
2024. augusztus 17. 07:34
A tárgyalásokra való felkészülés az ukránok részéről a jogszabályi környezet megteremtése lenne. Ugyanis pillanatnyilag tiltva van az oroszokkal való tárgyalás. Ha esetleg ezen a tárgyaláson szóba kerül az oroszoknak original orosz területen okozott kár és annak megtérítése ukrán részről, akkor ne nagyon csodálkozzanak az ukránok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!