Az amerikai Legfelsőbb Bíróság megálljt parancsolt a genderlobbinak

2024. augusztus 17. 15:27

A szabály arra kényszerítené az iskolákat, hogy a transznemű tanulók számára lehetővé tegyék a nemi identitásuknak megfelelő mosdók és öltözők használatát.

2024. augusztus 17. 15:27

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság pénteken elutasította, hogy Joe Biden elnök kormánya érvényt szerezzen egy új szabály azon részének, amely az LMBTQ diákokat védi az iskolákban és főiskolákon a nemi identitáson alapuló diszkriminációtól 10 republikánus vezetésű államban – közölte a Reuters

Az alacsonyabb szintű bírósági határozatok megakadályozták, hogy az amerikai oktatási minisztérium az augusztus 1-jén hatályba lépő új szabályt Tennessee-ben, Louisianában és nyolc másik államban is végrehajtsa. Az adminisztráció arra törekedett, hogy visszaállítsa az egyik kulcsfontosságú rendelkezést, amely tisztázza, hogy 

a „nemi alapon történő” megkülönböztetés magában foglalja a szexuális irányultságot és a nemi identitást.

Biden kormánya azt kérte a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy sürgősen lépjen közbe egy Louisiana, Mississippi, Montana, Idaho és számos louisianai iskolatanács által kezdeményezett, valamint egy másik perben, amelyet Tennessee, Kentucky, Ohio, Indiana, Virginia, Nyugat-Virginia és egy keresztény pedagógusok szövetsége indított. 

Az államok és a többi felperes azzal érvelt, hogy a szabály arra kényszerítené az iskolákat, hogy a transznemű tanulók számára lehetővé tegyék a nemi identitásuknak megfelelő mosdók és öltözők használatát, a tanárok számára pedig a transznemű tanulók névmásának használatát.

Két per a több közül, amelyek 22 – csaknem mind republikánus kormányzású – államban sikeresen megakadályozták a törvényt, azzal érvelve, hogy a demokrata elnök kormánya jogellenesen írja át a több mint fél évszázaddal ezelőtt a nők oktatásban történő megkülönböztetéstől való védelmére kidolgozott törvényt.

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rendetlenember
2024. augusztus 28. 19:40
Néhány állam még ellenáll. Vajon meddig?
gyzoltan-2
2024. augusztus 18. 07:48
gyzoltan-2Ergit 2024. augusztus 18. 07:46 Az más kávéház! -ne vidd félre a kérdést! Viszont az emberiségellenes, tudatosan gyártott, megosztó, az embereket egymással szembefordító zsidó ideológiákkal, direktívákkal szembe menni, elutasítani, az égbekiáltó merénylet a zsidóság ellen, tömény antiszemitizmus..! -úgyhogy jogos a zsidóság legkegyetlenebb, legembertelenebb bosszúja is..! Minden gój rászolgált a rettegésre.., nem vagyunk méltók az életre sem...
Ergit
2024. augusztus 17. 19:10
"... nemi identitásoknak megfelelő mosdót" - tehát az iskolákban több lenne a mosdó, meg az öltöző, mint a tanterem. Mivel az USA egy nagy üzlet, sehol sem éri meg, hogy rengeteg új mosdót, öltözőt építsenek, hely sincs rá és pénz sincs. Tehát főleg ezen fog megbukni ez a baromság.
gyzoltan-2
2024. augusztus 17. 18:42
"Az amerikai Legfelsőbb Bíróság megálljt parancsolt a genderlobbinak" Ez meglep! Amerikában van antiszemitizmus?! Lázadnak a szakmányban gyártott megosztó zsidó ideológiák ellen?! Mi szólnak ehhez Amerika zsidó urai?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!