„A trend rendkívül rossz” – krízisben van az ukrán hadsereg a szakértő szerint

2024. augusztus 06. 11:33

Fáradnak, gyengülnek, és hiába van nyugati támogatás, ember nincs.

2024. augusztus 06. 11:33
null

Nyitókép illusztráció. Fotó: JOSE COLON / ANADOLU / AFP

Facebook-oldalán értékelte a háború jelenlegi állását Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, véleménye szerint az ukrán hadsereg állapota minimum lesújtó. Először is felhívja a figyelmet, hogy „

az ukrán haderő több mint 2 év nagyon kemény ellenállás után egyértelműen a fáradás komoly jeleit mutatja – ezért mondtam pár hete, hogy max. jövő év vége, és békét kell kérniük. 

Demkó szerint ez „nagyjából már független a nyugati támogatástól – ember nem lesz, aki kész harcolni”.

A szakértő szerint a tapasztalt, harcedzett egységek elfogytak, súlyos veszteségeket szenvednek el, ráadásul most már „nem egy helyen van krízis, hanem legalább fél tucat helyen, Vuhledartól Csasziv Jarig, a legrosszabb Pokrovszk és Toreck környéke. Egyszerűen nem tud mindenhol ott lenni mondjuk a 3. dandár. Még a legelitebb, legjobban motivált és felszerelt dandárok is emberekből állnak”.

Demkó hozzáteszi, hogy áttöréseket inkább az orosz, semmint az ukrán oldal produkál, vannak olyan napok, amikor 4-5 kilométert haladnak előre, és az ukrán hadsereg gyengülésével párhuzamosan az orosz inkább erősödött

A szakértő azzal zárja gondolatmenetét, hogy az ukrán ellenállás ezidáig is felülmúlta a várakozásokat, ezért azonnali összeomlás nem lesz, 

„de a trend rendkívül rossz, és ahogy a víz is lassan mossa először a gátat, nagyon felgyorsulhat a beomlás.  

Most arra tippelnék, hogy a következő 2-3 hónapban nem, de akár az év végéig eleshet a Donbasz”.

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2024. augusztus 06. 19:53
Rohadjanak meg. Ha nem csináltak volna jogfosztott, huszadrangú páriát a magyar nemzeti kisebbségből ÉS nem küldenék a vágóhídra egy olyan háborúban, amelyhez semmi közük, akkor egy szavam sem lenne.
snfbvksan
2024. augusztus 06. 17:27
„de a trend rendkívül rossz, és ahogy a víz is lassan mossa először a gátat, nagyon felgyorsulhat a beomlás. Most arra tippelnék, hogy a következő 2-3 hónapban nem, de akár az év végéig eleshet a Donbasz” Ahogy nézzük. Szerintem inkább: „de a trend kiváló, és ahogy a víz is lassan mossa először a gátat, nagyon felgyorsulhat a beomlás. Most arra tippelnék, hogy a következő 2-3 hónapban talán még nem, de akár az év végéig felszabadulhat a Donbasz”
goldie-2
2024. augusztus 06. 16:29
Ez a Demkó komplett hülye, hogy tudna még másfél évig bírni a hadsereg?
Akitlosz
2024. augusztus 06. 15:02
Ukrajnába kellene deportálni ezt az ukrán szakértőt. Otthon, a sajátjainak szakértsen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!