A „svéd” bűnözés terjedése miatt aggódnak a skandináv miniszterek

2024. augusztus 22. 18:41

Nemzetközivé vált a svéd bandaháború.

2024. augusztus 22. 18:41
null

Nyitókép: JOHAN NILSSON / TT NEWS AGENCY / TT NEWS AGENCY VIA AFP

Svédország, Norvégia és Dánia regionális együttműködésbe kezd a bandák bűnözése elleni fellépés érdekében. A három ország igazságügyminiszterei szerdán találkoztak Koppenhágában. Különösen a kiskorúak bűnözővé válási hulláma miatt aggódnak az északi vezetők – írja az Euractiv.

A találkozóra azután került sor, hogy 

a svédországi bandaháborúk a szomszédos országokra is elkezdtek kiterjedni, 

az elkövetők között kiskorúakkal. A hatóságok különösen oda akarnak figyelni a digitális csatornákra, amiken keresztül a fiatalokat beszervezik a bandák.

Dánia a maga részéről már bejelentette, hogy Svédországgal szemben a határellenőrzés visszaállítását tervezik, miután Dániában erőszakos cselekmények miatt vettek őrizetbe fiatal svédországiakat. A norvég és a svéd rendőrség pedig közös járőrözésekbe kezd a bandabűnözés visszaszorítása érdekében.

Svédországban tavaly egy év alatt 363 lövöldözést regisztráltak, amiben 55-en haltak meg

– a szomszédos skandináv országokban ezalatt 6 lövöldözés történt összesen.

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sisteryes
2024. szeptember 01. 16:54
"Svédországiakat"---- mi van??? :) Nehogy nevén nevezzétek
ügyvéd
2024. augusztus 23. 08:11
Ki a fene gondolta volna a "svédekről"?
a straight cold player
2024. augusztus 23. 06:27
Tetszettek volna ,,rasszistának" lenni!
virag-os
2024. augusztus 22. 21:42
A csoda hármas. Miért is csodálkoznak, ilyen a liberalizmus, mindenkinek mindent szabad. Erre szavaztak, hát most élvezzék. Nehéz lesz leszoktatni a keverék társadalmat, hogy betartsák a szabályokat, ha nem követelték meg tőlük a legelején, mivel az erőszakot otthonról hozták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!