A németek vádaskodtak Magyarországról, aztán szembejött velük a valóság

2024. augusztus 14. 10:06

Bár a német publicista szerint Magyarországon rosszul bánnak a külföldi vállalatokkal, Németország büszkesége a saját hazája helyett választotta Debrecent legfontosabb beruházásának helyszínéül.

2024. augusztus 14. 10:06
null

Nyitókép: AFP/Alexandra Beier

A globalisták ellenségképe egyesíti az új nacionalista mozgalmakat az Egyesült Államoktól Magyarországon át Türingiáig – áll a Süddeutsche Zeitung nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikkben. Jannis Brühl úgy véli, Donald Trump, Orbán Viktor és az AfD államosítják a kapitalizmust.

A szerző azt is állítja, hogy

Magyarországon Orbán Viktor kormánya nyilvánvalóan arra akarja rávenni a külföldi vállalatokat, hogy adják át vagyonukat a magyar vállalkozók klikkjének.

Csakhogy Németország büszkesége, a BMW épp a napokban adott tájékoztatást arról, hogy a cég legfontosabb projektjének helyszíniül miért Magyarországot választotta saját hazája helyett. 

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2024. augusztus 15. 13:51
A BASF is átcuccol hozzánk, és rendben leszünk. A "kakadu" intéz nekik olcsó gázt.
Dr Bubo
2024. augusztus 14. 13:36
Lölő megveszi a bmw-t, a mercedeszt, az opelt a suzukit és a byd-ot is!
Medici
2024. augusztus 14. 12:44
A firkászhoz még nem jutott el a hír, hogy a BASF Kínába, a Miele Lengyelországba cuccol ki tokkal-vonóval. A Bosch pedig már régóta különböző kínai ipari övezetekben gyártatja a háztartási gépeinek jó részét.
egonsamu-2
2024. augusztus 14. 12:39
A legföbb ok amiért német vállalatok tönkremennek vagy elmenekülnek mindenki által ismert: Robert Habeck, zöld fanatikus és önimádó, bunkó mesekönyvíró a gazdasági miniszter szerepében. Ez a szabotör már a zöldek kormányba kerülése óta kizárólag a német gazdaság lenullázásán ügyködik. Eddig sikerrel....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!