Minden migránst hazaküldene, és alkotmányba foglalná, hogy két nem van – ezzel a programmal kerülhet hatalomra az osztrák Szabadságpárt

2024. augusztus 22. 12:22

A szeptember 29-i választások nagy favoritjai, a magyar kormány szövetségesei komoly programot tettek le az asztalra, mutatjuk a részleteket!

2024. augusztus 22. 12:22

Nyitóképen Herbert Kickl FPÖ-vezér Orbán Viktorral a Karmelitában
Orbán Balázs politikai igazgató társaságában. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

***

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) minden felmérés szerint a szeptember 29-i választások favoritja, írja az Euractiv; a párt pedig most közzétette programját is.

Ennek fókuszában két dolog áll: a gazdaság fellendítése és a bevándorlás visszaszorítása.

Herbert Kickl, az FPÖ vezetője úgy fogalmazott: a szuverenitásra, homogenitásra és szolidaritásra vonatkozik a terv, amivel előálltak.

Ami a főbb pontokat illeti, az Euractiv összeszedte, és egynémely pontja kísértetiesen hasonlít a magyar politikákra.

A gazdaság terén eszerint

  • nincs új adó
  • adókedvezményeket adnak a fiatal munkavállalók számára a pályakezdéskor
  • támogatják a fiatal felnőtteket bérlakásokon és a saját lakás megvásárlásának segítésén keresztül

emellett

  • csökkentik a megtakarításokra kivetett adót, olcsó kölcsönöket folyósítanak
  • támogatják a kollektív megállapodásoknál (vagyis az ágazati minimálbéreknél) jobb béreket kínáló munkáltatókat, és védelmet nyújtanak az elbocsátás ellen.
  • adókedvezményt adnak a túlórázóknak

a fiatalok és az idősek is fókuszban maradnak, így a szakképzésben tanulók 5 ezer eurós bónuszt kapnak, a 60 évet betöltött, illetve a nyugdíjas dolgozók pedig adókedvezményt 

Emellett kőkeményen fellépnek a bevándorlás ellen.

Például ösztönzik az érkezettek hazatérését – „az embereket vissza kell vinni oda, ahonnan családjuk eredetileg származott” – , különösen a törvényszegő migránsokat; emellett csökkentik azok számát, akik menedékjogot kapnak, és korlátozzák a menedékjog idejét is.

Szociálpolitikai reformokat is hirdettek emellett,

  • jelesül a támogatásokat állampolgársághoz kötnék
  • és szintén a bevándorlás kérdéséhez kötődik, de az egészségügyi és ápolószemélyzet munkakörülményeit javítanák pénzzel és képzésekkel, hogy Ausztria bevándorlás nélkül tudja fedezni saját szükségleteit e téren.

Ugyancsak növelnék a rendőrök létszámát és fizetését, betiltanák a politikai iszlámot, s bár húsbavágó a nyugati mainstream számára, de Kickl-ék

alkotmányba foglalnák, hogy csak két nem létezik.

Továbbá erősítenék a közvetlen demokráciát, vagyis jöhetnének a népszavazások, de nem csak ügyek mentén: egy reménybeli FPÖ-kormány azt is lehetővé tenné, hogy népszavazás útján leváltsanak a választók egy-egy politikust, vagy akár az egész kormányt.

A hasonlóság nem a véletlen műve; az FPÖ a Fidesszel együtt a Patrióták Európáért EP-frakciócsoport alapító tagja, Kickl maga pedig sosem rejtette véka alá szimpátiáját hazánk és a magyar kormány iránt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rizseslecso07
2024. augusztus 23. 06:48
Na, ezek is kihúzzák a gyufát. Mi az hogy 2 nem van. Azt nem ti, és nem is mi mondjuk meg. Hanem azok, akiket kiengedtetek a palackból, és nem fognak visszamenni oda amíg tönkre nem tesznek mindenkit.
irmag2
2024. augusztus 22. 21:04
Hajrá Osztrák Szabadságpárt!!! Több uniós ügy megfelelő irányt vesz általatok!
budzsak
2024. augusztus 22. 17:24
A média megdolgozza majd sógorékat. Hazánkat még lenézik, mert nem Nyugat-Európa, no de Ausztria, az már jobban fáj. Meg is fognak mindent tenni a "demokráciáért".
bolgar-tehen
2024. augusztus 22. 16:27
Ha nyernek, vége a demokráciának, a jogállamnak és Ausztria már nem is lesz európai ország.... Ajjaj
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!