A Fitch „korlátozott csőd” kategóriára csökkentette Ukrajna hitelminősítését

2024. augusztus 15. 06:57

A háború sújtotta ország nem teljesítette kifizetéseit.

2024. augusztus 15. 06:57
Multiple Explosions In Kyiv

Nyitókép: Ed Ram/Getty Images

A Fitch hitelminősítő intézet kedden „korlátozott csőd” kategóriába sorolta Ukrajna hitelminősítését, miután lejárt a türelmi időszak a 2026-os eurokötvény fizetésére vonatkozóan. Az ország nem teljesíette a kötelezettségeit, miután egy törvény lehetővé tette számára a külföldi adósságfizetések október 1-ig történő felfüggesztését – írta meg a Reuters.

Ukrajna korábban már elkezdte azt a folyamatot, hogy a kötvénytulajdonosok jóváhagyását kérje a 20 milliárd dolláros nemzetközi kötvényállomány átalakítására. Az ország célja, hogy a háborús adósságátalakítás részeként visszanyerje hozzáférését a nemzetközi tőkepiacokhoz.

A Fitch fenntartotta Ukrajna helyi devizában fennálló adósságának minősítését „CCC-” szinten, mivel várakozásuk szerint ezt az adósságot nem fogják bevonni a külső kereskedelmi hitelezőkkel kötött átalakítási megállapodásba. Az S&P Global szintén csökkentette Ukrajna hitelminősítését „szelektív csőd” kategóriába augusztus 2-án.

***

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. augusztus 15. 10:08
A zsidó gazdái rászóltak a zsidó csicskáikra, hogy a zsidó bunkergoblinjuk ukrajnai csődjét nem nevezhetik csődnek. Zsidó vircsaft. Nálunk is ez folyik itt a zsidó gyarmaton.
Dixtroy
2024. augusztus 15. 09:31
Így kell szarért-hugyért megszerezni egy ország tulajdonjait, ismerős a képlet a rendszerváltás utánról, mindenféle kölcsönökkel csődbe vinni, amiből az ország semmit sem profitál, egyik kölcsönből fizeti a másikat, a végén ott a csőd, az adósság, meg az ejnyebejnye, leértékelni a valutát, és századáron megvenni a vagyontárgyakat. Természetesen a "kölcsönt" már háromszor visszafizette, csak még maradt tízszerannyi kamattartozás. A háborúhoz pénz kell, jó, de úgy tűnik a pénzzel remekül lehet háborúzni, még háború sem kell, bár ha akad egy, annál jobb.
piramis-2
2024. augusztus 15. 08:55
- Putyin vissza vonta az orosz béke ajánlatot. - Bedobták a médiába: "Megtörtént a megtörténhetetlen: valóban ukránok robbanthatták fel az Északi Áramlatot?" - "Három ukrán búvárt gyanúsít a német ügyészség az Északi Áramlat gázvezetékeinek felrobbantásával" - A Fitch „korlátozott csőd” kategóriára csökkentette Ukrajna hitelminősítését Háth.... megtörtént. A gazdái, elhajtják a farok zongorista nácit.
HunCsz
2024. augusztus 15. 08:35
Hagyjuk ezt a porhintást. Ezek a "befektetők" a véres bohóc és haramia társai közremüködésével nem pénzt akarnak vissza hanem a világ legnagyobb természeti kincseire vettek tulajdon jogot. Ennek a névre irásának egy lépcsőjét láthatjuk. Lásd legutobb Görögország példáját
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!