A bevándorlásellenes erőszakhullám folytatódásától tart a brit kormány

2024. augusztus 12. 20:03

A brit miniszterelnök megszakította nyaralását, mert a kabinet attól tart, folytatódhatnak a bevándorlásellenes zavargások az Egyesült Királyságban.

2024. augusztus 12. 20:03

Nyitókép: Antirasszista tüntetés a Reform UK párt londoni székháza előtt 2024. augusztus 10-én  /  fotó: Sandrine Laure Dippa / Hans Lucas via AFP

Keir Starmer kormányfő megváltoztatta család nyaralási tervét, hogy Londonban maradhasson a kabinet élén, minden eshetőségre felkészülve. A biztonsági szolgálatok készültségben vannak, a kormány felkészült arra, hogy újra felélednek a múlt héten tapasztalt zavargások – írja a Politico. A tömeg migránsokat elszállásoló hoteleket, mecseteket támadott meg, de megrongáltak sok üzletet, boltot is több brit településen az elmúlt közel két hétben – 

a brit hatóságok 700 személyt vettek őrizetbe a zavargásokkal összefüggésben.

Az erőszakos eseménysort az váltotta ki, hogy egy ruandai származású fiatalember Southport városában halálra késelt három kislányt, a média pedig helytelenül menedékkérőnek nevezte a tettest, ez pedig óriási indulatokat váltott ki a brit társadalomból. A brit kormány nagy erők bevetésével úrrá tudott lenni a zavargásokon, gyorsított eljárásokban büntetik meg az erőszakos cselekmények elkövetőit, miközben antirasszista ellentüntetéseket is tartottak több városban a jobboldali csoportok tevékenysége ellen. 

A kormány érzi a helyzet súlyát, tagjainak nyilatkozatai azt mutatják, hogy 

tisztában vannak azzal, hogy ezek az indulatok hónapokra meghatározhatják a brit közélet irányát.

 Brit sajtóértesülések szerint hatezer rendőr végez szolgálatot a kiemelt jelentőségű brit épületek, intézmények mellett, biztosítják a közlekedési járművek, szolgáltatások fennakadás nélküli tevékenységét.

Az uniós lap megemlíti, hogy Bill Esterson munkáspárti képviselő X-oldalán fanyar bejegyzést tett, amelyben utal arra, hogy a konzervatív 

Boris Johnson London polgármestereként a 2011-es zavargások alatt folytatta nyaralását, míg Keir Starmer most visszatért onnan, 

hogy felelős kormányfőként ellenőrizze az eseményeket. A lap megjegyzi azt is, hogy Johnson nemrég a Daily Mailnek írt véleménycikkében felrótta Starmernek, hogy nem érti  a brit emberek felháborodását a bevándorlással kapcsolatosan.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Philip Pilkington

hiia.hu

Idézőjel

A tüntetők úgy gondolják, hogy őseik földjét a jövevények elveszik tőlük.

 

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
time
2024. augusztus 13. 10:37
Nem teljesen lényegtelen, hogy ő a "menedékkérő", vagy a szülei voltak azok? Tényleg ezen lovagolnak, amikor szakmányban ölik a gyerekeket és a nőket a hős tudjukkik?!
lemez
2024. augusztus 13. 08:47
Gyorsitott eljárásban két évre itéltek egy angol 69 éves nyugdijast akit a rendőrség letartóztatott s migrácioellennes túntetésen.Akkor ott nincs jogállam.
chief Bromden
2024. augusztus 13. 08:42
Eddig meg sem fordult a kérészéletű kormányaik fejében, hogy kordában kellene tartani a bevándorlást?
lacika-985
2024. augusztus 13. 08:28
Teljesen jogos a felháborodás és még nagyobb lesz ha a kormány továbbra is folytatja az ország tönkretételére hivatott intézkedéseit ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!