Von der Leyen „fuldoklik a dühtől” Magyarország miatt – a franciák elárulták, miért

2024. július 10. 09:27

Az Európai Bizottság elnökének nagyon nem tetszik Orbán Viktor békemissziója, Florian Philippot szerint azért, mert éppen az ellentéte az Unió harcias hisztériájának.

2024. július 10. 09:27
null

Nyitókép: AFP/Michaela Stache

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke „rendkívül elégedetlen” Orbán Viktor békemissziójával – idézi a RIA Florian Philippot-t, a francia Hazafiak párt vezetőjét. 

Von der Leyen fuldoklik a dühtől, amiért a magyar miniszterelnök a párbeszéd és a béke üzenetét hordozza, tehát az Európai Unió harcias hisztériájának az ellenkezőjét

– mutatott rá Philippot, aki szerint sokatmondó, hogy a Bizottság első embere ilyen negatívan reagál a magyar miniszterelnök béketeremtő törekvéseire. Hozzátette, Franciaországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból, amit ő egyszerűen csak hadigépezetnek tart.

Korábban Vlagyimir Rogov, az orosz közkamara szuverenitási kérdésekkel foglalkozó bizottságának elnöke is hisztériának nevezte az uniós reakciókat, ő úgy fogalmazott: „Orbán Viktor békét keresve érkezett Oroszországba, de a globalisták gyarmatán, az Európai Unióban ez hisztériát okozott”. Szerinte az „angolszász érdekek és bábok” európai támogatói úgy érzik, kezdenek kifutni az időből, mert látják a közvélemény igényét az olyan bátor és békét akaró politikusok iránt, mint a magyar miniszterelnök. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 561 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000030
2024. augusztus 22. 15:11
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­­­e­l­d­­ ­­a­ ­­­s­­z­­e­x­­i­­ ­­­p­u­n­­c­­­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
bigfater73
2024. július 13. 08:25
Megnyilvánult Bástyaelvtars alább! Bástyaelvtars te elhitted, hogy a citrom narancs! Éppen ezért fogd be és rakd vissza naftalinba munkásőr pufajkádat!
bigfater73
2024. július 13. 08:19
Ursula fekete angyal aggódik, hogy lecsúszik zselé hosszú cicijéről!
Cyklon
2024. július 11. 15:05
Ez a mocskos ribanc már régóta a rácsok mögött kéne csücsüljön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!