Vérlázító: hagyta megfulladni saját újszülöttjét Hollandiában egy migráns

2024. július 27. 08:52

Hat év börtönbüntetésre ítélték Hamdi A.-t.

2024. július 27. 08:52

Fotó: Pixabay

Hollandiában hat év börtönre ítéltek egy 32 éves menedékkérő nőt, mert szándékosan hagyta megfulladni újszülött gyermekét egy nijmegeni menedékközpontban – írta szerdán az NlTimes hírportál.

Az arnhemi bíróság szerint Hamdi A. egy nappal azután, hogy 2023 októberében megszülte kislányát, fürdetés közben elengedte a kádban, aminek következtében a csecsemő megfulladt. A bíróságon valló szemtanúk arról számoltak be, hogy látták, amint a gyermek a víz alatt fekszik, és amikor kiemelték, a kislány levegő után kapkodott, orrából, szájából és füléből víz folyt. Az anya nem fogadott el semmilyen segítséget és nem tett semmit a kislánya megsegítésére. A nyomozók szerint a halál oka fulladás volt, de a kihűlés is szerepet játszott abban, hogy a gyermek az életét vesztette.

A hírportál szerint az anya tagadja, hogy bármi rosszat tett volna, indítéka egyelőre tisztázatlan.

Ezt is ajánljuk a témában

A menedékkérő nő ezt megelőzően három alkalommal is szült. Az ügyészség szerint ez a gyermek nem kívánt volt, az elítélt korábban abortuszhoz kívánt folyamodni, de a terhességet már nem lehetett megszakítani.

A vádlott vizsgálata során nem találtak pszichés betegségre utaló jeleket. A bíróság figyelembe vette, hogy a nő Szomáliából menekült Hollandiába, nem beszél hollandul, és írástudatlan.

Ez különösen nehézzé teszi majd számára a fogvatartást, nehezebbé, mint egy átlagos fogvatartott számára, továbbá együtt kell élnie azzal a ténnyel, hogy ő a felelős a lánya haláláért”

– mondta ki a bíróság az ítélet kihirdetésekor.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­­­k­e­­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­s­z­­e­­­x­­­i­ ­­­p­u­­­n­­­c­­­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Akitlosz
2024. július 27. 20:11
Vérlázító amúgy mit szeretne? Azt, hogy a szomáliaiak megszüljék és felneveljék a negyedik gyermeküket Hollandiában?
Barna Kutya
2024. július 27. 18:13
Nagyon el volt keseredve, mert lány volt az újszülött! Mint a Diktátor c. filmben. Van egy jelenet, mikor a főhős segédkezik egy szülésnél. Meglátja, hogy kislány született, s megkérdezi, hogy a kukába dobja e.
paracelsus-2
2024. július 27. 16:56
Derék, nagyon derék. Minden betolakodó patkány kövesse a jó példát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!