Újabb információk érkeztek a magyar turistacsoportról, akik kórházba kerültek ételmérgezés miatt Romániában

2024. július 17. 06:12

Az ériintett román kórházban a szabadságon lévő orvosokat is be kellett hívni, hogy el tudják látni a magyar turistacsoportot.

2024. július 17. 06:12
School lunch with salad buffet

Nyitókép: Dag Sundberg / Getty images

Ahogy lapunk korábban megírta, egy magyar turistacsoport ételmérgezés miatt kórházba került Romániában. Hétfőn tizenkét gyomorfájásra, hasmenésre és hányingerre panaszkodó magyarországi beteget szállítottak a helyi kórházba, ételmérgezés gyanújával. A Maszol hírportál megszólaltatta Tiponucz Tibor idegenvezetőtől, aki a magyar csoporttal volt az incidens idején.

Az idegenvezető elmondta, hogy egy időben több féle probléma is fellépett az érintett magyar turistacsoportnál.

Az érintett tizenkét személy közül kilenc esetében valóban ételmérgezésre utaló tünetek jelentek meg, egy személy elájult, egy ember a hőség miatt rosszul lett. Egy másik kirándulót pedig megcsípett a darázs.

„A többieket a kórház menedzsere hívta be az épületbe, hogy hűtött helyiségben tartózkodjanak, ahol vizet is kaptak. Emellett a főorvos elmondta, maradjanak bent az emberek megfigyelés alatt, mert úgy vélte, hogy többen is rosszul lehetnek, de szerencsére ez nem így lett” – tette hozzá Tiponucz Tibor, aki egyúttal cáfolta azt az értesülést, hogy negyvenhét ember került volna kórházba.

A magyar nyaralók azután lettek rosszul, hogy ettek a herkulesfürdői panzióban. A kórház vezetősége az eset kapcsán a szabadnapos orvosokat is behívta, hogy minden beteget el tudjanak látni. A turistákat már ki is engedték a kórházból, és visszatértek a vendégházba, ahol megszálltak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000035
2024. augusztus 27. 17:09
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­­k­­e­l­­d­ ­a­ ­­­s­­z­­­e­x­­­i­ ­p­u­­n­c­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
alfonzo
2024. július 17. 08:30
Komoly volt a dolog, vagy csak egy sima fosás?
Janika50
2024. július 17. 08:23
A zOrbán a hibás, meg a Putyin. Sajnálom Nemzettársaimat,-mielőbbi gyógyulást nekik- de játszunk el a gondolattal, mi lenne a haladó médiában, ha ez nállunk történt volna román túristákkal. Már űlésezne az ENSz Biztonsági Tanácsa, aktiválva lenne a NATO alapszerződés 5. cikkeje, Avianoban, a Sigonellán, Ramsteinben riadó készültségben lenne a légierő, kibiztositott nukleáris fegyverekkel.
Cassi
2024. július 17. 08:18
Welcome to Rumania!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!