Újabb „barátot” kaphatott Magyarország Brüsszelben

2024. július 19. 18:08

Younous Omarjee, akit az első nem fehérbőrű EP-alelnökként ünnepelnek, a „nacionalista” pártok miatt a kohéziós források „védelmét” jelölte meg prioritásként.

2024. július 19. 18:08

Nyitókép: Younous Omarjee Jean-Luc Melenchon francia baloldali vezető társaságában Párizsban 2024.július 7-én  /  fotó: Sameer Al-Doumy / AFP

Az Európai Parlament frissen megválasztott egyik alelnöke a kohéziós alapok védelmét prioritásként fogja kezeli, mert a nacionalista erők előretörésével 

egyre nagyobb az esélye, hogy az EU csökkenti a hátrányosabb helyzetű régióinak felzárkóztatására elkülönített költségvetést, 

és így „az európai politikák egyre kevéssé lesznek koherensek”idézi Younous Omarjee, a Baloldal (GUE/NGL) képviselőjének szavait az Euractiv.

Omarjee 2012 óta EP-képviselő, az EP első színesbőrű alelnöke lett kedden, a francia Réunion szigetéről származik, küldetése pedig az, hogy Európa periférikus területeinek hangját az EU szívébe hozza. 

Az Euractiv-nak adott interjújában a francia baloldali EP-képviselő elmondta: politikai nézetei teljesen eltérnek Ursula von der Leyenétől, de kész „együttműködni vele Franciaország és az európai polgárok érdekeinek védelmében”.

A kohéziós alapok pénzei az uniós költségvetés egyharmadát teszik ki, 

2014 és 2020 között 351,8 milliárd eurót, 2021 és 2027 között pedig 337,8 milliárd eurót különítettek el felzárkóztatási célra. Az új EP-alelnök szerint Európának meg kell őriznie ezt a politikát, ezt a „szolidaritást”, még akkor is, ha az alapok elosztásának és ellenőrzésének eljárásait egyszerűsíteni kell. „Brüsszel túl sokat ellenőriz, túl sokat figyel és túl sokat büntet” – vélekedett Younous Omarjee.

--

 

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­­k­­e­­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­s­­z­­­e­x­i­ ­­p­­­u­­n­­­c­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
krisz09
2024. július 19. 22:24
"I Think This Is The Beginning Of A Beautiful Friendship" XD Bocsánat, de ezen már csak nevetni lehet. Beveszik Kelet-Európát, nyilván nem jófejségből, hanem piacnak, csöpögtetnek némi pénzt, hogy legyen vásárlóerő, amivel megvesszük a termékeiket, azaz visszatérül nekik egy része plusz az idetelepített vállalataik úgyis hazaviszik a haszon egy részét is. Aztán amikor kicsit kezd megerősödni a gazdaságunk, akkor először csak visszaveszik a forrásokat, majd velünk is kifizettetik (nettó befizetés) a gyarmataik felzárkóztatását. Hogy ezek milyen kis cukik! Ekkora cinizmust!
zakar zoltán béla
2024. július 19. 21:19
Fradista?
haxima
2024. július 19. 21:18
Tibi72Ízisz 2024. július 19. 18:53 -"Nehéz szeretni a magyarokat"/Adolf H Ahhoz mennyire kell ostobának lenni, hogy Hitlert idézzen valaki bazmeg???? Jaajj, micsoda szemét rossz népség vagyunk, minket még az az aranyos Adi bácsi is utált.. jajajj, most aztán tényleg van okunk öngyűlöletre...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!