Több honvédségi helikoptert és terepjárót küld Magyarország egy balkáni országba

2024. július 31. 17:26

Mutatjuk a részleteket!

2024. július 31. 17:26

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

A Magyar Honvédség két helikoptere is segít az észak-macedóniai erdőtüzek megfékezésében – olvasható Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közleményében.

Eszerint a tűzoltási feladatra egy Airbus H-225M típusú helikoptert készítenek elő a szolnoki helikopterdandár állományából, a másik helikopter – egy Mi-17-es – pedig Bosznia-Hercegovina felöl jön.

A miniszter hozzátette: 

A magyar légierő nem először nyújt segítséget természeti katasztrófáknál. Tavaly nyáron Szlovéniában segítettek magyar helikopterek.

Szijjártó Péter szerdán a Facebookon közölte, hogy Magyarország csütörtökön három olyan terepjáró tűzoltóautót küld Észak-Macedóniának, amelyek képesek arra, hogy a tűzfészkeket közvetlen közelről oltsák el. 

 

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. július 31. 18:38
" A Magyar Honvédség két helikoptere is segít az észak-macedóniai erdőtüzek megfékezésében "
letsgobrandon-2
2024. július 31. 18:02
helyes! kell a gyakorlás a pilótáknak
Picnic Niki
2024. július 31. 17:51 Szerkesztve
"A feltételezések szerint egy zipline-nak ütközött a magyar légierő helikoptere Horvátországban. Az Airbus H145-ös éppen kiképzési feladatot teljesített, amikor lezuhant. A magyar honvédség gépén három katona tartózkodott, kettejük holttestét már szerdán, míg a harmadik katonáét csütörtök délután találták meg a helikopter roncsa alatt" Remélem, nem így végződik a mostani kaland Mellesleg az ügy agyon van hallgatva, h miért történt
Takagi
2024. július 31. 17:28
Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!