Rekordot rekordra halmoz Európa, bajban Svédország és Norvégia

2024. július 10. 12:24

Egyre több kokain érkezik Európába, a bűnözők már a kisebb kikötőket is célba veszik a Drogkutató Intézet beszámolója szerint.

2024. július 10. 12:24
View towards the Waterfront Congress Centre at dawn, Stockholm, Stockholm County, Sweden, Scandinavia

Nyitókép: AFP/Karol Kozlowski

Hatodik éve töretlenül nő a kokainlefoglalások száma Európában, legutóbb meghaladta a 323 tonnát, ami több, mint amennyit a világ legnagyobb kokainpiacának tartott Egyesült Államokban regisztráltak – írja elemzésében a Drogkutató Intézet.

A dobogón Belgium, Spanyolország és Hollandia végzett, és

mivel a bűnüldözési módszerek erősödtek, a beszállító csoportok már az EU kisebb kikötőit is célba veszik, Svédország és Norvégia is rekordmennyiségű tengeren érkező kokainlefoglalásról számolt be 2023-ban.

A beszámoló megjegyzi, a kokain Európa leggyakrabban fogyasztott tiltott stimuláns kábítószere, amelyet a 15-64 év közötti felnőttek körülbelül 1,4 százaléka, azaz 4 millió fő használt az elmúlt évben. A számok azt mutatják, hogy a kokain egyre szélesebb földrajzi és társadalmi eloszlásban érhető el a kontinensen. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2024. július 10. 15:36
Majd a Sariá megoldja ezt is. :))))))))))))))))))) Muhahahahahaha!!!!!!
zsolti123
2024. július 10. 13:11
A Soros György által támogatott ügyészek is a drogliberalizáció szolgálatába álltak az USA-ban pestisracok.hu/a-soros-gyorgy-altal-tamogatott-ugyeszek-is-a-drogliberalizacio-szolgalataba-alltak-az-usa-ban/ Az amerikai kormányzat hivatalosan is kezdeményezte a marihuána veszélyességi fokozatának enyhítését 2024.05.17 magyarnemzet.hu/kulfold/2024/05/az-amerikai-kormanyzat-hivatalosan-is-kezdemenyezte-a-marihuana-veszelyessegi-fokozatanak-enyhiteset
zsolti123
2024. július 10. 13:11
Így támogatja Soros a drogliberalizációt Soros György 1994 óta 200 millió dollárt költött el az USA-ban a marihuána legalizációjára. 888.hu/amerika-london-parizs/igy-tamogatja-soros-a-drogliberalizaciot-4123357/ Soros György milliárdjai a drogüzletben Soros György ugyanakkor kevésbé látványos módon, és az USA határain kívül is támogatja a kábítószerellenes törvények felpuhítását, eltörlését, www.origo.hu/nagyvilag/2018/10/soros-gyorgy-milliardokkal-tamgoatja-a-drogliberalizaciot
zsolti123
2024. július 10. 13:10
Az amerikai drogliberalizáció teljesen megbukott, kezdve a korlátlan marihuána fogyasztástól a kokainion és amfetaminon keresztül, a vény nélkül korlátlanul vásárolható opioidokig. Egy barátom nemrég tért vissza az USA-ból, arról beszélt, hogy NY-ban volt egy utca, ahol majdnem minden bolt be zárva végleg, de a füves bolt épphogy terjeszkedett a szomszéd üzletbe. Csak a "vape" készülékéhez az utántöltőknek külön, vagy kb 40 négyzetméteres helység volt fenntartva. Volt ott mindenfele "izésítés": füves, gombás, amit akarsz. És ez csak New York. Seattle, Detroit, Los Angeles és a többi nagyváros, de még a kanadai Vancouver is süllyed. ----------------- magyarnemzet.hu/kulfold/2023/09/dobbenetes-videokon-a-drogban-uszo-kalifornia ---
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!