Reagáltak a németek a magyar kritikára – Von der Leyen tőlük is megkapta a magáét

2024. július 17. 14:11

A Die Welt olvasói szerint Orbán békemissziója tiszteletreméltó, míg ha Von der Leyen marad a Bizottság elnöke, azzal Európa elszigetelődik a világtól.

2024. július 17. 14:11

Nyitókép: A Die Welt az újságos standon 2023. január 23-án  /  fotó: Monika Skolimowska/dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Mint ahogy arról írtunk, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének a magyar soros uniós elnökség bojkottjára való felhívását keményen bírálta Gerhard Papke, a Német–Magyar Társaság elnöke, az FDP volt parlamenti frakcióvezetője és Észak-Rajna–Vesztfália tartományi parlamentjének alelnöke.

Mivel Brüsszel nem szereti Orbán külföldi útjait, Magyarországot bojkottálják: 

milyen kisstílű, szánalmas látvány ez az EU részéről – méghozzá Európa kárára!” 

– írta a német politikus, utalva arra, hogy az Európai Bizottság elnöke bojkottot rendelt el a magyar elnökségi programokra Orbán Viktor szerintük nem felhatalmazott békemissziója, különösen moszkvai tárgyalása miatt. A Die Welt értesülése szerint ez azt jelenti, hogy a magyar elnökség fál éve alatt a jövőbeli informális miniszteri találkozókon nem a biztosok, hanem csak magas rangú uniós tisztviselők vesznek majd részt.

A német napilap cikke alatti kommentekben szintén kemény kritikákat fogalmaztak meg a német olvasók. Ezekből közlünk néhányat:

Valóban egyet kell értenem a magyarokkal: a szánalmas látvány a megfelelő kifejezés. A soros elnökség célja éppen az, hogy a különböző országok és vezetőik kialakíthassák programjukat és saját impulzusokat adhassanak. Az egyik ország ezt jobban teszi, mint a másik. 

Tiszteletreméltó, hogy Orbán békét akar kezdeményezni. 

Sajnos a siker esélyei korlátozottak: az oroszok nem akarják, az ukránok biztosan nem, és az EU sem akarja. És ez egy olyan bizottsági elnök mondja, aki a konzervatív táborhoz tartozik. Ez tényleg szánalmas.”

Ha Von der Leyen további 5 évet tölt a hivatalában, az Európa elszigetelődését jelenti a világban.

Remélhetőleg ezzel vége a Bizottság elnökének, és megkezdődik a nyugdíjba vonulása!"

Ez a vezetés a harmadik világháborúba vezet minket Oroszországgal – nincs megértés. Mit érdekel minket Ukrajna?
Talán mindez elkerülhető lesz, ha Trump lesz az elnök. Ez az egész egy diktatúra, semmi köze a demokráciához."

Nem kell egyetérteni Orbán utazásaival, és a színfalak mögött nyíltan meg lehet ezt beszélni. A nyilvánosság előtt pedig úgy kell bírálni, hogy mindenki elkerülje az arcvesztést. De nagy nyilvános színházat csinálni ebből nem szabadna, mert azzal nevetségessé teszik az EU-t, rombolják a tekintélyét. 

Von der Leyen asszony sokkal több kárt okozott az EU-nak, mint amennyit Orbán tehetett volna. 

Oroszország és Kína a nevető harmadik fél. Egy pozitív hatása mégis van: valószínűleg most intenzívebb vita folyik a háborúról.”

Hihetetlen, hogy Von der Leyen milyen cselszövő ember. Senki sem szenvedett kárt. Örülnünk kellene, főleg a vesztesek itt, Németországban, hogy valaki beszél Moszkvával és Pekinggel. Scholz nem tudja, hogyan kell bánni a diktátorokkal. Minél nagyobb közöttünk a megosztottság, Putyin annál jobban örül. Remélhetőleg ez a terv nem ér célt.

Ezt is ajánljuk a témában

--

 

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
starmind
2024. július 19. 23:49
Von der Leyen egy darab szar: a valaha volt legrosszabb Bizottsági Elnök.
Stingary76
2024. július 17. 18:27
"Zsolakomarom 2024. július 17. 14:57 En meg ezt talaltam a Welt kommentek kozott "Völlig richtig. Ungarn hat sich jahrelang auf Kosten der EU gesund gestoßen und jetzt glauben sie, den dicken Mann markieren zu können? Man muß gegen solche Kandidaten hart durchgreifen!" bla bla bla, meg kell baszni a dagadt fejet, kb. ennyi" Találtad te az apád faszát azt. Te írtad, vagy egy hozzád hasonló vadbarom. Ezt csináljátok évek óta baromarcú, külföldi oldalakon is.
abcd2k
2024. július 17. 17:24
Így néz ki a nyugati, de minden egyéb jelzős szerkezetű demokrácia amikor meztelen. Akik idáig hittek benne, azoktól megkérdezném, mikor vezettek autót demokratikus alapon, mikor tették fel szavazásra a kérdést az utasaiknak a sebességet, útvonalat, előzési lehetőségek és egyebeket illetően menet közben? Tudom, hogy hülye kérdés, mert akik így vezettek autót, azok már nagy valószínűség szerint nem is élnek. A demokrácia csak egy konszenzusos cél eléréséhez vezető út meghatározásában működik. Amikor a cél sem azonos, akkor nincs demokrácia, akkor háború van. Migráció, vagy nem migráció, szuverenitás, vagy behódolás, itt nincs konszenzus, itt háború kell. Az EU vezetése a behódolást választotta a szuverenitásukat őrizni akaró államok pedig nem, ez első körben forradalom, aztán háború. Majd nézzük meg a csehek, lengyelek pofáját, mikor a németek felől mennek hozzájuk az analfabéta agysebészek.
pipa89
2024. július 17. 16:58
Von der Pfeizer asszonyt nem nyugdíjazni kell, hanem rabosítani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!