„Putyinhoz és Trumphoz csak egy olyan alfahím juthat be, mint Orbán” – toporzékol a FAZ szerzője Orbán békemissziója miatt

2024. július 13. 14:18

Berthold Kohler szerint a magyar kormányfőnek nemcsak dicsérnie kellett volna Merkelt, hanem magával kellett volna vinnie a körútjára is.

2024. július 13. 14:18
Viktor Orban Visits Berlin

Nyitókép: Sean Gallup/Getty Images

Szatirikus kommentárban ragált Berthold Kohler német újságíró, a Frankfurter Allgemeine Zeitung kiadója Orbán Viktor békemissziójára. Kohler egész írását Orbán azon mondatára hegyezte ki, miszerint „ha ma is Angela Merkel lenne a kancellár, nem lenne háború”.

Vajon hogyan bűvölte volna el Putyint egykori kancellárunk?”

– tette fel a kérdést az újságíró, bár azért azt elismerte, hogy „most több diplomáciára van szükség”. Kifejtette, „csak nagyon ritkán hallani, hogy az egyik politikus azt mondja a másikról, hogy az utóbbi valami nagyon fontos dolgot sokkal jobban csinált volna”.

„Mivel Merkel emlékiratai még sokáig váratnak magukra, magunknak kell elképzelni, hogyan bűvölte volna el Putyint. Talán azzal, hogy örökbefogadott egy orosz kutyát? Az Északi Áramlat 3-9 megépítésével? Vagy egy Közép-Európát felosztó paktummal, mint amilyet Hitler és Sztálin kötött?” – fejtegette a szerző.

Zárásképp leszögezte Kohler, „de csak egy olyan alfahím, mint Orbán, férhet hozzá Putyinhoz, Hszihez és Trumphoz. És még neki sem sikerült meggyőznie a Kremlt, hogy egyezzen bele a tűzszünetbe, vagy legalább ne bombázzák tovább a kijevi gyermekkórházat. 

Orbánnak nemcsak dicsérnie kellett volna Merkelt, hanem magával kellett volna vinnie a körútjára.”

 

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kbs-real
2024. július 14. 12:46
Ez tényleg ennyire hülye?! Orbán nem azt mondta, hogy Merkel "elbűvölné" Putyint, hanem azt, hogy ő (Németország kancellárjaként és így az Európai Unió meghatározó vezetőjeként) nem engedte volna odáig fajulni a helyzetet, hogy 22-ben kitörjön ez a háború. Aki ezt nem értette meg, az nyugodtan hagyjon fel a publicisztikával.
syphax
2024. július 14. 06:27
"....„Putyinhoz és Trumphoz csak egy olyan alfahím juthat be, mint Orbán” "ALFAHIM"!? MÁRMINT DR.ORBÁN VIKTOR MAGYAR MIN.ELNÖK,,,,,SAJÁTLAGOSSSSS. JÓ HOGY NEM VEZÉRKAN! A FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG-NÁL TÚL SOK A SZEXUÁLISAN KIÉHEZETT SEGÉDSZERKESZTŐ CSAJ...ÚGY TŰNIK.....
llnnhegyi
2024. július 13. 21:06
Borell háborús uszító,toporzekolt dühében.
nurszultan
2024. július 13. 21:01
Nagyon hülye, puhány német? barma. merkelt-legalábbis remélem-egy új nürnbergi perben kellene bebaszni egy "kajak, csajos cellába. Egy büdös, műmájer rohadék, akinek az üres, frázis pufogtatásaitól hányingere volt és van alles ganz normal embernek!! Mocsok, sunyi dög, aki minszkben palira ttudta venni még PUTYLERT is. Azt fogja ő is csak kapni, amit érdemel, de még az is nagyon kevés lesz a számtalan, megerőszakolt germán nő és férfi-fiú miatt. A Nagyszerű és csodálatra méltó TEUTON- lovagok 4 felé vágták volna ezt az álnok rohadék k...vát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!